«Nova Poshta Kyiv Half Marathon». Переяславці подолали забіги з особистими рекордами

6 та 7 квітня у Києві відбувся дев’ятий за ліком міжнародний напівмарафон «Nova Poshta Kyiv Half Marathon». Протягом двох днів тривали забіги на дистанціях: Rexona Mini Marathon 4,2 км, сімейний забіг Family Walk на 1 км та дитячі забіги, у неділю провели головні забіги – 10 км та 21,075 км. Загалом на дистанції вийшли майже 13 тисяч учасників з 57 країн. Підтримували їх 30 тисяч уболівальників. Маршрут напівмарафону пролягав колом вздовж Дніпра, а стартували і фінішували спортсмени на Контрактовій площі.

Взяла участь у змаганнях і переяславська команда легкоатлетів-любителів «Semex Bulls» у складі Юрія Ладіка (подолав напівмарафон 21 км), Вадима Смашного (21 км), Олександра Тимчака (21 км), Дани Саулко (10 км), Сергія Довгого (10 км), Валентина Шуткевича (10 км). Наставником команди є Руслан Саулко, який минулого року в Гамбурзі (Німеччина) подолав «залізну» дистанцію (3,86 км уплав, 180,2 км на велосипеді та 42-кілометровий марафон). 21-кілометрова дистанція здалася для нього звичайною пробіжкою.

– Два тижні тому я брав участь у Кубку Кіпру з тріатлону, – розповів Руслан (32 роки). – Тому до цього забігу готувався у полегшеному режимі. Пробіг трішки гірше, ніж планував: за 1 годину 38 хвилин, а хотів за 1.33. Всі члени нашої команди покращили свої особисті рекорди. Для Смашного, Ладіка та Тимчака це були другі подолані напівмарафони. Хоча ми й любителі, але готуємося професійно. Тренуємося 3-4 рази на тиждень, зазвичай рано-вранці, щоб встигати на роботу. Використовуємо спеціальне обладнання «Garmin Connect», яке не дозволяє організму перенавантажуватися. Тож у Києві зрештою всі пробігли у своєму темпі, спокійно і впевнено. Цього року точно ще будемо змагатися 20 квітня у забігу на 10 км в Переяславі, 12 травня на «Kyiv Euro Marathon» на НСК «Олімпійський», восени на «Wizz Air Kyiv City Marathon». Також на «Слов’янській хвилі» «Сімекс» буде захищати свій титул найкращої естафетної команди, здобутий минулоріч.

Загалом же найкраще напівмарафон на «Nova Poshta Kyiv Half Marathon» подолали кенійці: Санг Бернард Черуійот (1.03:42) серед чоловіків та Кімелі Дейзі Джепту (1.10:52) серед жінок. Переможці головної дистанції отримали 2000 євро, за друге місце – 1500, за третє – 1000, за четверте – 750 та 500 євро за п’яте місце. Внесок від учасника складав 450-500 грн в залежності від часу реєстрації. Кожен, хто подолав дистанцію, отримував красиву медаль.

Поділився Руслан Саулко і особистими планами:

– До «залізної» дистанції готуюся, але поки що нічого конкретного сказати не можу. Мені вдалося потрапити до змагань Світової серії марафонів. Там бігають лише найсильніші спортсмени планети. Щоб ви розуміли, для кваліфікації необхідно подолати марафон щонайменше за 2 години 50 хвилин, це реально треба швидко бігти. А такі прості люди, як я, можуть туди потрапити, лише подавши заявку і сподіваючись, що з-поміж усіх охочих рандомно виберуть саме тебе. Мені пощастило: восени поїду на марафон до Берліна. Інші забіги серії проходять у Лондоні, Токіо, Бостоні, Нью-Йорку та Чикаго.

Віталій Усик (“Вісник Переяславщини”)

Додати коментар