Переяславський «Бум» завоював право виступити у фіналі

 

У п’ятницю, 5 квітня, у Переяславі в залі педагогічного університету в рамках Всеукраїнського фестивалю дружин юних пожежних відбулись друга півфінальна гра області серед команд КВК. До нашого міста приїхало 9 веселих та кмітливих колективів із Броварів, Борисполя, Баришівки, Макарова, Яготина, Вишгорода, Ірпіня, Бородянки та Іванкова. Два колективи представляли Переяславщину. Команда учнів ЗОШ №5 «БУМ» виступала за місто, район представляла команда із Лецьок «Імпульс». На початку гри головний суддя змагань, начальник відділу агітаційно-пропагандиської роботи ГУ ДСНС України в Київській області Тамара Благовірна повідомила, що 4 квітня у Миронівці визначились перші фіналісти. Ними стали веселі та кмітливі команди із Богуслава, Володарки, Обухова та Миронівки. Тож у Переяславському турі організатори, планували відібрати до фіналу аж 5 команд. Річ в тім, що кілька років поспіль команди у переяславському півфіналі виглядали значно сильніше за ті, що виступають на правобережжі. І організаторам було шкода, що не всі сильні команди через обмежену кількість місць можуть потрапити до фіналу.

Конкурс журі, до складу якого окрім Тамари Благовірної увійшли також головний фахівець відділу ГУ ДСНС України в Київській області Олена Хрещик та представник обласного департаменту освіти, директор Переяслав-Хмельницького клубу юних моряків Роман Красюк. Виступи учасників оцінювались по семи критеріям: театральна майстерність, яскравість образу, кращий творчий задум, оригінальність, хореографічна майстерність, вокальна

Кмітливі та веселі із Вишгорода

майстерність та влучний гумор.

Уже після першого конкурсу, який носив назву “Візитка” і глядачам, і журі стало зрозуміло, що за вихід у фінал будуть боротися три команди: Ірпінь «Коротко і ясно», Вишгород «FIRE FLASH» та «Бум» із Переяслава. Домашнє завдання та творчий конкурс повністю підтвердили це припущення. Команди не лише вдало жартували, а й найкраще висвітлили правила безпеки поведінки з вогнем, перебування на кризі, чи в літку під час купання у водоймі. Глядачі не раз веселим сміхом та гучними оплесками переривали виступ команд.

Підводячи підсумки змагань журі наголосило, що із двох дружин яготинського «Пульсу» та бородянської «Іскри» були зняті бали за те, що вони збільшили склад своїх команди. Згідно умов до складу команд мало увійти лише шість

На сцені переяславський «Бум»

учасників. Також, кілька команд журі оштрафувало зняттям балів через те, що у творчому конкурсі, малюнок плакату на пожежну тематику, брали участь не учасники команди, а художники, яких привезли із собою деякі команди-учасники КВК.

Переможцем переяславського туру стала команда з Ірпеня «Коротко і ясно», вони набрали 429 балів. Друге місце із результатом 425 балів виборов вишгородський «FIRE FLASH». Третє місце посіла переяславська команда «Бум» їх доробок склав 408 балів. Через слабку підготовку цьогорічних учасників журі вирішило із переяславського етапу додаткову команду не визначати.

Усі команди, які брали участь у змаганнях нагороджені дипломами та подяками від Головного управління ДСНС України в Київській області.

Володимир Набок (“Вісник Переяславщини”)

Додати коментар