Яким, на вашу думку, має бути в’їзний знак до нашого міста?

12 липня відбулося засідання архітектурно-містобудівної ради на порядку денному якого значилося питання «Про розгляд пропозицій в’їзного знаку». Присутні заслухали відомого в Україні скульптора-монументаліста Юрія  Козерацького та запрошених митців-скульпторів, які представили своє бачення в’їзного знака в місто Переяслав-Хмельницький та ознайомили присутніх із прикладами виконання скульптур і встановленими авторськими скульптурними композиціями в різних місцях нашої країни, поділилися досвідом втілення скульптурних композицій у різних матеріалах та їх поєднаннях із застосуванням традиційних та новітніх технологій.

Юрій Козерацький звернув увагу присутніх на необхідність вдалого поєднання художньої виразності скульптури та її розташування на місцевості, що дасть змогу донести до спостерігача потрібну емоційну складову, закладену в загальний образ, а також макети трьох пропозицій даного знака. Наскрізний образ усіх представлених макетів – меч, який символізує захищеність, силу, владу, гідність, лідерство, вищу справедливість, світло, мужність, пильність. З літописів і легенд місто Переяслав постає могутнім політичним, економічним та культурним центром Київської Русі, південно-східним форпостом давньоруської держави і стольного града Києва у боротьбі зі степовими ордами кочівників. Готовим захистити  себе і своїх жителів – таким постає місто і нині.

Тоді ж члени містобудівної ради проголосували по кожній наведеній пропозиції (макету) окремо, таким чином визначити до якого із наведених макетів члени ради схиляються найбільше:

1 варіант (з гербом, соколем) – 10 – за, 0 – утрималися, 0 – проти;

2 варіант (з колонами та рушником) – 0 – за, 10 утрималися, 0 – проти;

3 варіант (з мечом) – 0 – за, 10 – утрималися, 0 – проти. Цей варіант більше не обговорювався.

22  січня відбулося засідання архітектурно-містобудівної ради на якому першим було розглянуто питання щодо обрання, із запропонованих вже двох варіантів, в’їзних знаків. Члени ради визначилися – це варіант №1, а для вивчення думки громади було вирішено провести голосування у соцмережах.

ГОЛОСУВАТИ ЗА ЗАПРОПОНОВАНІ ВАРІАНТИ ТУТ

 Результати голосування будуть взяті до уваги та використанні в подальшій роботі.

Голосування триватиме до кінця цього місяця.

Варіант 1

Варіант 2

Додати коментар