До університету завітала делегація зі Стамбульського фонду науки та культури

Уже декілька років триває науково-освітня співпраця між Стамбульським фондом науки та культури (Туреччина) і Переяслав-Хмельницьким державним педагогічним університетом імені Григорія Сковороди. Тому стало доброю традицією проводити наукові семінари міжнародних грантових проектів із колегами-науковцями з Туреччини. Так, з 21 по 23 листопада в Переяслав-Хмельницькому педагогічному університеті імені Григорія Сковороди вкотре із робочим візитом перебувала турецька делегація зі Стамбульського фонду науки та культури у складі науковців: Ільхама Міраджа та Алі Саід Чалішкана.

Робоча зустріч відбувалася у конференц-залі імені Василя Сухомлинського, де зібралися студенти та викладачі вишу. Гостей привітала декан педагогічного факультету, професор Наталія Ігнатенко, зазначивши, що завдяки тісній співпраці зі Стамбульським фондом культури і науки проведено низку заходів по обміну студентів, які надають чудову можливість пізнати культуру Туреччини, а турецьким студентам доторкнутися до українських традицій. Наталія Вікторівна проінформувала про проекти, які вже діють завдяки співпраці між Переяслав-Хмельницьким державним педагогічним університетом імені Григорія Сковороди та Стамбульським фондом науки та культури.

З вітальним словом також виступив Ільхам Мірадж, котрий  розповів історію створення Стамбульського фонду науки та культури. Він зазначив, що Стамбульський фонд науки і культури створено у 1979 році як неурядова організація для виконання завдань організації культурної та наукової діяльності на благо людства, підтримуючи активістів у галузі на національному та міжнародному рівнях. Також продемонстрував презентацію про роботу Стамбульського фонду науки та культури, про конференції, проведені цим фондом та показав краєвиди історичного міста Стамбул.

У рамках зустрічі відбулася презентація проекту МOPED та його обговорення. MoPED – це проект з розвитку потенціалу, спрямований на модернізацію вищої освіти в Україні шляхом використання сучасник практик і методик викладання із залученням ІКТ та сучасних методів дослідження результатів. Проект розроблено за підтримки Європейського Союзу.

Також для студентів було організовано тренінг з вивчення турецької мови.

22 листопада делегація гостей з Туреччини взяла участь у I Всеукраїнському науково-практичному семінарі  «Технології Sтем-освіти на допомогу Новій українській школі».

На завершення робочого візиту між Переяслав-Хмельницьким державним педагогічним університетом імені Григорія Сковороди та Стамбульським фондом науки та культури був підписаний договір про подальшу співпрацю.

По закінченню роботи гості відвідали музеї міста та ознайомилися із історичними місцями та мальовничими краєвидами Переяслава.

Ольга Науменко

 

Додати коментар