Переяславські сумоїсти на кубку України завоювали 11 медалей із них 3 – золоті

Як повідомив редакцію головний тренер збірної Київщини, викладач переяславського вузу Сергій Безкоровайний, що 16 по 18 листопада в місті Харків відбулись змагання із сумо на Кубок України. Основу команди Київщини, як і у попередні роки представляли сумоїсти Переяслава. За словами тренера виступом наших земляків він задоволений. Іванна Березовська виборола дві золоті нагороди та одну срібну. Анна Скорик – одну золоту. Вікторія Царук – здобула три бронзові нагороди, Тетяна Сіваченко та Оксана Бабич по дві бронзові медалі. Збірна Київщини розділила разом із Донецькою областю третє загальнокомандне місце. Другими стали господарі змагань збірна Харківщини, а перше місце вибороли сумоїстки із Вінниці.

 

 Чоловіча збірна вперше виступала у дорослому чемпіонаті. Здобувши лише одну срібну медаль (у ваговій категорії 100 кг її отримав Сергій Перепелиця). Решта борців посідали п’яті місця. Тож по підсумках командних змагань вони зайняли п’яту сходинку в турнірній таблиці.

Наразі спортсмени після невеличкого відпочинку готуються до відбіркового турніру на чемпіонат України, який відбудеться в лютому. На ньому і має визначитися збірна України, яка і поїде на чемпіонат Європи. Сергій Борисович розповів, що до складу збірної увійдуть спортсмени, які посядуть перше та друге місце на чемпіонаті України.

Володимир Набок (“Вісник Переяславщини”)

Додати коментар