«Винищення голодом. Пам’ять нації». У Державному архіві Київської області відбувся круглий стіл до 85-их роковин Голодомору 1932-1933 років в Україні

20 листопада 2018 року у Державному архіві Київської області за за участю представників архівних та музейних установ було проведене засідання круглого столу «Винищення Голодом. Пам’ять нації» до 85-их роковин Голодомору 1932–1933 років в Україні.

Також у роботі круглого столу взяли участь представники архівного відділу Переяслав-Хмельницької РДА, Національного музею «Меморіал жертв Голодомору», Національного музею «Битва за Київ у 1943 році», Ірпінського історико-краєзнавчого музею, Баришівського краєзнавчого музею, Комунального закладу Київської обласної ради «Ржищівський археолого-краєзнавчий музей», Макарівського районного історико-краєзнавчого музею, Комунального закладу Київської обласної ради «Білоцерківський краєзнавчий музей».

У роботі круглого столу з доповіддю «Голодомор 1932-1933 років: усні свідчення жителів затопленого села Комарівка Переяслав-Хмельницького району Київської області» виступила Наталія Ревега, старший науковий співробітник науково-дослідного відділу історичного краєзнавства. Доповідач наголосила на значенні усних та письмових свідчень людей, родичі яких стали свідками голодомору. Зокрема, було зауважено, що важливою проблемою зібрання джерел виступає той факт, що село затоплене Канівським водосховищем. Спираючись на наявні свідчення науковець ознайомила присутніх з особливостями голодовки у с. Комарівка.  

Інформація науково-дослідного відділу історичного краєзнавства.

Додати коментар