Ергономічні парти, що виготовлені для першокласників у рамках проекту “Нової Української школи” почали надходити до шкіл нашого міста

Напередодні ІІ семестру цього навчального року переяславські школи почали укомплектовуватись меблями, що призначені для першокласників у рамках освітнього проекту “Нової Української школи”. Минулої п’ятниці заступник міського голови Валентина Губенко із робочим візитом навідалася до ЗОШ №7 і особисто переконалася у наявності не лише новеньких меблів, але й техніки та дидактичного матеріалу для використання у навчальних цілях. Класна мама одного із класів «сьомої» школи Катерина Юхименко не лише показала свій оновлений клас, але й розповіла про новації у навчанні нинішнього підростаючого покоління. Ми ж лише тезисно опишемо що й до чого.

Міністерство освіти для цьогорічних першачків розробило нову методику зарахування в школу з урахуванням прописки, а також стандарт навчання – “Нова українська школа”. За ним учні початкових класів навчаються в ігровому режимі, перші 2 роки оцінювання знань маленьких учнів взагалі не буде – лише сертифікат досягнень, домашніх завдань теж немає, а сам процес освіти орієнтований на патріотичне виховання. «Ще один важливий момент – інтерактивність навчання  – зазначає Катерина Василівна. – Клас поділений на т.зв. осередки  – математичний, тиші, дослідницький, читання. Велика увага має приділятися творчому розвитку дитини.»

Крім підготовки вчителів, нового стандарту, програм, освітня реформа Нова українська школа  передбачає і нове середовище: мобільні парти, зручні індивідуальні шафи, комплекти Lego, ноутбук і принтер для вчителя, а також цілий ряд важливих дрібничок: терези, мікроскоп, лупу, набір магнітних цифр і знаків, моделі геометричних тіл. Тобто, має бути створено до деталей сучасний простір, у якому комфортно вчитися. Уряд спеціально виділив цільову субвенцію на закупівлю нового обладнання та дидактичних матеріалів для школи. До закупівлі необхідної техніки для реалізації реформи у нашому місті долучилася і міська влада та відділ освіти, допомагають і батьки. Це той випадок, коли діти об’єднують вчителів, батьків і владу.

Щодо меблів – робочих місць першачків. Особливість нових парт зі стільчиками в тому, що вони є модульними, легко збираються. Із цим копітким процесом допомагають впоратися батьки. Таким чином, вони не тільки власноруч мали можливість перевірити безпеку і властивості меблів, а й встигли поспілкуватись у неформальній атмосфері. Уже відсьогодні власні одномісні парти перевірили і першачки, а також їх однолітки ще із трьох початкових класів ЗОШ №7.  

Додати коментар