Відбувся музичний вечір присвячений творчості знаменитого рок-гурту «The Beatles»

У п’ятницю, 19 жовтня, в дискозалі РБК відбувся музичний вечір, присвячений творчості знаменитого британського рок-гурту «The Beatles».

«The Beatles» або «Ліверпульську четвірку» засновано в 1960 році. В її складі грали Джон Леннон, Пол Маккартні, Джордж Харрісон і Рінго Стар. Також у різний час до групи входили Стюарт Саткліфф, Піт Бест і Джиммі Нікол. Більшість композицій «The Beatles» створені у співавторстві та підписані іменами Джона Леннона і Пола Маккартні. Найзнаменитіший та найпопулярніший музичний гурт за всю історію людства. Кількість проданих платівок гурту перевищує один мільярд примірників, що є рекордом світової музичної індустрії.

Маленька зала не змогла вмістити всю публіку, тож частина відвідувачів насолоджувалась музикою, стоячи в холі. Розпочинаючи вечір, його організатор, відомий на Переяславщині звукорежисер Олексій Андрієнко (45 років) розповів, як в середині 1980-х він вперше почув цей гурт і відразу закохався в нього.

Послухати відомі хіти ліверпульської четвірки у виконанні колективів «Переяславський диксиленд» (художній керівник Анатолій Євсевський), «Naturmortum» (керівник Роман Мотузок), «Ad Libitum» у складі Олени Доброскок – скрипка, Ольги Нестерук – альт, Вадима Ноздровського – кларнет та Олени Поночевної – фортепіано, сімейного дуету батька й сина Якименків та барда Володимира Кримця прийшли переяславці віком від 20 і до 70 років. Олександр Павленко, 64 роки, згадував, як у часи своєї юності слухав пісні «Бітлз», ловлячи програми заборонених в Радянському союзі закордонних радіостанцій «Голос Америки», «Бі-бі-сі» чи «Німецька хвиля» на коротких хвилях.

Кожну пісню, яка лунала того вечора зі сцени дискозалу, глядачі відразу підхоплювали і співали разом з виконавцями. Особливо запальним був виступ університетського рок-гурту «Naturmortum». Його керівник, член Національної спілки художників України Роман Мотузок, як виявилось, прекрасно володіє не лише пензлем, а й гітарою та чудово співає.

Цікаво було спостерігати, як під час концерту виконавці об’єднувались у виконанні тих чи інших хітів. Так, разом із «Naturmortum» виступав юний саксофоніст Микола Якименко із сімейного дуету, а скрипальки «Ad Libitum» підігрували із залу.

Півтори години «бітломанії» пролетіли, немов одна мить. Всі учасники вечора щиро вдячні директору РБК Віктору Янчуку, директору ДМШ ім. П.Сениці Анні Іфтоді, звукорежисеру Миколі Гриценку та світлорежисеру Юрію Дорошенку за надану допомогу в організації та проведення цього вечора.

Володимир Набок (“Вісник Переяславщини”)

Додати коментар