Відбулося засідання координаційної ради з питань молодіжної політики

23 жовтня відбулось засідання координаційної ради з питань молодіжної політики при виконавчому комітеті Переяслав-Хмельницької міської ради, на якому було обговорено подальшу співпрацю виконавчих органів Переяслав-Хмельницької міської ради з громадськими організаціями. Учасниками засідання були члени ради та запрошені: представники структурних підрозділів виконавчого комітету міської ради, громадських організацій, студентських осередків, робота яких тісно пов’язана з реалізацією молодіжної політики в місті.

Захід був проведений з метою обговорення пропозицій до плану заходів на 2019 рік, а також активізації молодіжного руху на Переяславщині та залучення більшої кількості представників молодого покоління до посиленої роботи, спрямованої на національно-патріотичне виховання та молодіжну політику, організацію дозвілля та збільшення кількості корисних справ. Засідання, яке розпочалося з обговорення порядку денного, було проведено під керівництвом заступника міського голови, голови координаційної ради Валентини Губенко.

Учасники координаційної ради, під час засідання, ознайомились із інформацією про проведені заходи по молодіжній політиці, які відбулися в Україні за серпень, вересень, жовтень 2018 року, а також про заходи, які відбудуться найближчим часом.

Щоб підкреслити вагомість молодіжних громадських ініціатив, присутнім було роз’яснено інформацію та нормативні документи, зокрема лист голови Київської обласної державної адміністрації від 05.10.2018 № 11-21/4946, щодо можливості фінансування управління молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Київської обласної державної адміністрації молодіжних заходів, запропонованих також і інститутами громадянського суспільства міста Переяслава-Хмельницького (бланки анкети та кошторису для подачі додаються). Також було наголошено на тому, щоб молодь активно брала участь у конкурсах проектах у сфері національно-патріотичного виховання, а також у сфері робіт з дітьми та молоддю на 2019 рік.

Ольга Аніскіна – керівник студії «Конферансу» НЦК «Зустріч», поділилася своїми особистими враженнями від у часті у тренінгах «Відповідальна молодь Київщини», «Молодіжний працівник», зазначила, що тренінги змінили її враження про всю  молодь, дали можливість обмінятися досвідом, а також запропонувала зробити опитування для молоді «Що саме хоче молодь?». А також відмітила те, що отримала дійсно корисну інформацію та знання, які відразу ж почала втілювати в свою роботу з дітьми.

Володимир Сонько – представник студентського самоврядування, також зазначив, що Програма тренінгу «Відповідальна молодь Київщини. Тут і зараз» була насиченою та цікавою. Учасники отримали максимум практичних та теоретичних знань щодо написання проектів , масу позитивних емоцій та приємних вражень. Навів приклади проектів, які були представлені на тренінгу.

Янчук Ігор наголосив на важливості створення молодіжного центру, запропонував у листопаді провести круглий стіл, для обговорення питань що стосуються молодіжного центру.

У жвавій дискусії було обговорено чималу кількість проблемних питань та пропозицій стосовно молодіжної політики.

Додати коментар