Олександр Боярин виграв сертифікат на безкоштовне навчання в столичному університеті

На початку року Київський національний університет культури і мистецтв оголосив всеукраїнський конкурс “Талановитим вхід без черги”. Двадцятьох переможців чекали ексклюзивні подарунки – сертифікати на п’ятирічне навчання в університеті (бакалаврат і магістратура) за рахунок вишу. Таким шансом скористався переяславець Олександр Боярин (16 років) і переміг. Про участь у конкурсі Сашко нам і розповів:

– Які вимоги ставилися до конкурсантів? 

– Треба було представити свої творчі вміння: зняти креативне відео, створити графічне зображення, зняти відео з виконанням пісні, музичної чи хореографічної композицій, декламуванням вірша та інше. Конкурсне завдання залежало від того, який факультет обрав учасник. Свої роботи ми розміщували в “Інстаграмі” з хештегом #талановитим_вхід_без_черги, #поплавський.

– Розкажи про свою творчу роботу.

– Я обрав факультет “Кіно і телебачення”, спеціальність “Звукорежисер”. Треба було зняти креативне відео на одну хвилину, представивши свої таланти і вміння. Якраз напередодні написав куплет і приспів пісні. Суть її така: будь собою і йди до своєї мети, навіть якщо в тебе ніхто не вірить. Це навіть не пісня, бо в неї і назви немає, а моя історія, крик душі.

Записав її на переяславській студії звукозапису «MDmusic» Бориса Любченка. Сам зіграв партії гітари й електрогітари. Відео на пісню зняв мій друг Максим Холошевський. Знімали вдома в друга, в РБК, в недобудованому музеї біля Успенського собору. У кадрі переважно я з гітарою на різних локаціях.

– Якою була конкуренція?

– Загалом на конкурс надійшло 1146 робіт. Найбільше заявок було якраз на факультет “Кіно й телебачення” – близько 600. А призових місць на таку кількість виділили вісім.

– Як обирали переможців?

– Переможців визначали творчі групи, до яких увійшли студенти й викладачі університету. Враховували креативність і якість робіт. Було кілька “скандальних” відео. Журі запідозрило, що їх робили не конкурсанти, а професіонали. Ці роботи зняли з конкурсу. Також відсіяли учасників, які не набрали прохідні бали зі ЗНО.

– На параді випускників у Переяславі тебе вітали представники інституту кіно і телебачення (ІКіТБ), який діє при університеті культури і мистецтв. Розкажи про це.

– Проект “ІКіТБ обирає тебе” розкручує деяких учасників конкурсу “Талановитим вхід без черги”. Обирають їх випадковим методом. Я став одним із таких п’яти щасливчиків. Суть у тому, що ведучі проекту приїжджають в гості до учасника конкурсу, спілкуються з ним, знімають про нього сюжет і розміщують у соцмережах. Їхній приїзд збільшує шанси на вступ до університету. Ведучі проекту – голова медіагрупи університету Олексій Красненко і студентка Галина Нудищук – приїжджали до мене додому, побували на параді випускників і на випускному вечорі в ресторані. Відео з проекту є в Інстаграмі, у Фейсбуці та на сайті інституту кіно й телебачення.

– Як відбувалося нагородження переможців?

– 11-12 липня на базі факультету “Кіно і телебачення” відбулося віп-паті Поплавського. Туди запросили абітурієнтів разом з батьками. У перший день були екскурсії, майстер-класи. А другого дня ректор університету Михайло Поплавський особисто вручив дипломи і подарунки (футболки з логотипом універу) переможцям конкурсу.

– Що тобі залишилося зробити для того, щоб стати студентом КНУКіМ?

– Подати документи і скласти творчий конкурс. Він включає такі завдання: виконати вокальний твір акапела чи під акомпанемент, підготувати звуковий етюд на запропоновану тему, визначити на слух інтервали, акорди, тризвуки, септакорди та звукоряди ладів. Михайло Поплавський пообіцяв, що для переможців конкурсу це буде легко.

– Ким ти хочеш працювати в майбутньому?

– Хочу працювати на студії звукозапису або звукорежисером у якомусь гурті.

Олександр Боярин закінчив школу №5. Був учасником шкільної команди КВК “BOOM”. З дитинства захоплюється музикою. Грає на акустичній, електро- і бас-гітарі. Бере уроки вокалу та сольфеджіо. Пише електронну музику.

Юлія Строчинська (“Вісник Переяславщини”)

Додати коментар