«Сильні заради дітей!»

Натхнення рідним краєм — це глибоке почуття, яке пов’язує людину з її батьківщиною, історією, природою та культурними традиціями. Воно допомагає зберігати духовну рівновагу, відновлювати сили та черпати енергію для подолання викликів сьогодення.

17 жовтня 2024 року в Музеї народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини відбулася зустріч взаємопідтримки для сімей вразливих категорій населення «Сильні заради дітей».

Завідувач науково-дослідного філіалу Микола Шкіра розповів про історію створення Переяславського скансену, який знайомить сучасних українців з архітектурою, побутом і ремеслами, що відображають життя минулих поколінь. Ознайомив з багатогранним укладом українського села в давнину. Під час екскурсії учасники зустрічі відвідали школу-музей, де дізналися про особливості навчального процесу та виховання дітей в минулому. Оглянули експозицію одягу, який носили наші земляки в кінці

19-го на початку 20-го століття.

«Збереження історичної нематеріальної спадщини рідного краю – це перш за все діяльність людей, які своєю працею формують нашу історичну пам’ять, допомагають виховувати в молоді повагу до національних традицій і культури. Саме таким був фундатор музейної справи Переяславщини Михайло Іванович Сікорський, який все своє життя присвятив справі збереження пам’яті про історію рідного краю та його видатних співвітчизників», – наголосила під час своєї розповіді молодша наукова співробітниця музею Наталія Шкіра.

Яскраві кольори «золотої осені», аромат стиглої калини та спів пташок допомогли фотографам Олені та Юрію Товкайлам створити незабутні світлини, які допоможуть відчути українську красу та цінність кожного моменту нашого життя.

Заступник директора

Центру соціальних служб

Переяславської міської ради                                                                                       Ірина ПУРДЕНКО

Додати коментар