Переяслав-Хмельницький на етапі розробки Плану дій сталого енергетичного розвитку та клімату

ПДСЕР – комплекс стратегічних проектів щодо вдосконалення всіх сфер і галузей міста з урахуванням можливих джерел та механізмів їх фінансування, а також їх впливу на зменшення викидів СО2.

Головною метою Плану дій сталого енергетичного розвитку є започаткування системного підходу до управління енергетичними ресурсами міста націленого на сталий енергетичний розвиток.

Документом визначено основні етапи енергетичного розвитку міста, а саме: побудова ефективної моделі управління споживанням енергоресурсів шляхом удосконалення (створення) системи енергетичного менеджменту згідно зі стандартом ISO 50001, залучення позабюджетних інвестицій на умовах державно-приватного партнерства, інформаційно-просвітницької діяльності, впровадження енергозберігаючих заходів та підвищення енергоефективності в бюджетних, житлових та третинних (комерційних) будівлях, підвищення енергоефективності при виробництві теплової енергії, заміщення використання природного газу поновлювальними та альтернативними джерелами енергії, підвищення енергоефективності систем вуличного освітлення, водопостачання, підвищення енергоефективності та розширення маршрутів громадського електротранспорту.

Які сфери охоплює План Дій?

План Дій повинен включати заходи як в сфері громадської так і приватної власності. Основними секторами, що повинні бути включені в План Дій є:

– будівлі (у тому числі новобудови і санація старих будівель);

– муніципальна інфраструктура;

– міський транспорт;

– промисловість та підприємництво.

Тим не менше, підписанти Угоди Мерів мають свободу у виборі власних ключових секторів Плану Дій. Так як Угодою Мерів передбачається, що підписанти беруть на себе зобов’язання управляти сферою енергоспоживання в довгостроковій перспективі, до Плану Дій можуть бути включені зокрема пункти пов’язані із плануванням земельних ресурсів, роботою із громадою та ключовими споживачами енергії, тощо.

Саме тому, відділ економіки та зовнішніх зв’язків звертається до громади міста з пропозицією долучитися до розробки заходів для Плану дій сталого енергетичного розвитку та клімату нашого міста.

Якщо у Вас є пропозиції щодо впровадження сталого енергетичного розвитку міста надсилайте їх на електронну пошту economist.i.m@ukr.net (в темі вказуйте “ПДСЕР”). Пропозиції приймаються до 13 квітня 2018 року. Контактний тел. 04567-5-38-04.

Додати коментар