Головне для України – економічна стабільність в умовах агресії РФ, – Геннадій Зубко

Сьогодні Уряд займається соціальними питаннями, і в першу чергу, щодо збільшення доходів і достатку українців. Це підвищення якості надання послуг у різних сферах, створення необхідної інфраструктури і, це один з інструментів нівелювання радикальних настроїв у суспільстві.  Про це в ефірі телеканалу  «112 Україна», заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«Ми працюємо над тим, щоб країна стала економічно стабільною в умовах агресії РФ. Тільки за минулий рік в Україні було відкрито 62 нових виробничих підприємства, і це, в свою чергу, є показником притоку інвестицій в країну. Найбільше інвестори зацікавлені у Центральній Україні. Крім того, велика кількість міжнародної фінансової допомоги надходить і на схід країни», – зазначив Геннадій Зубко.

За словами Віце-прем’єр-міністра, наразі західні області України більше за інші регіони відчувають дефіцит кадрів через трудову міграцію в країни Європи. «Поряд з російською військовою агресією і загрозою терористичних актів всередині країни – питання фінансової стабільності і відтік людського ресурсу також є одними з головних питань країни», – зауважив він.

«Сьогодні ми напрацьовуємо карту регіонального розвитку України з точки зору принципів галузевого розвитку, що в першу чергу сприяє конкуренції між областями. Є лідируючі області із залучення інвестицій до легкої, переробної і деревообробної промисловості або в напрямку надання послуг. Це та карта, яка дозволяє інвестору чітко зрозуміти, який регіон для нього є найбільш привабливим», – підкреслив Геннадій Зубко. 

Віце-прем’єр-міністр нагадав, що Уряд затвердив розроблену Мінрегіоном  нову методику вимірювання соціально-економічного розвитку регіонів, відтепер він оцінюватиметься за двома основними індикаторами – індекс регіонального людського розвитку та індекс конкурентоспроможності. «Розрахунок індексу регіонального людського розвитку здійснюється за показниками: довге та здорове життя, добробут і гідна праця, освіта. Методика розрахунку індексів конкурентоспроможності регіонів передбачає стандартизацію показників і застосування вагових коефіцієнтів відповідно до рівня розвитку регіону. Джерелом інформації для розрахунку ІКР є дані державної та галузевої статистики, а також дані опитувань», – повідомляв Геннадій Зубко.

Додати коментар