Незабаром Великдень. Наймолодші відвідувачі Меморіального музею Г.С.Сковороди власноруч виготовляли лляну серветку у техніці вибійка (Фотофакт)

Незабаром Великдень. Це свято з нетерпінням чекають діти. 22 березня вихованці групи «Полуничка» дитячого садочку «Сонечко» міста Переяслава-Хмельницького занурились у світ українських традицій. У Меморіальному музеї Г.С.Сковороди наймолодші відвідувачі власноруч виготовляли лляну серветку у техніці вибійка.

Вибійка, вибиванка, мальованка, друкованиця, димка – так називали в Україні тканини з візерунком, який наносили на них узорно різьбленою і змащеною фарбою дошкою. Про історію та особливості української вибійки розповіла дітям з  авідувач науково-дослідного сектора «Музей декоративно-ужиткового мистецтва Київщини» Оксана Степанова, а завідувач науково-дослідного відділу «Меморіальний музей Г.С.Сковороди» Тетяна Радіоненко продемонструвала процес роботи з тканиною, фарбами та інструментами. Усі діти з легкістю засвоїли техніку ручної народної вибійки – унікального явища в українському народному мистецтві.

Завідувач науково-дослідного відділу«Меморіальний музей Г.С.Сковороди»  Тетяна Радіоненко

Додати коментар