До “Години Землі” готуються і в Переяславі-Хмельницькому

У 2007 році Всесвітній фонд природи започаткував міжнародну акцію «Година Землі». Вперше вона відбулася у Сіднеї (Австралія). Проводять в останню суботу березня. Суть полягає в тому, що людей, організації, установи закликають вимкнути світло та електричні пристрої на одну годину (з 20.30 до 21.30), щоб привернути увагу до екологічних проблем планети. В Україні акція почала набувати популярності з 2009-го.

Цьогоріч осторонь проблем довкілля не залишиться і Переяслав. За ініціативи директора ЗОШ №3 Володимира Кондуся учні дев’ятого класу цього навчального закладу провели так звану піар-кампанію в нашому місті. Школярі розносили та роздавали плакати та стікери з написом «Година Землі. Злови зв’язок з землею», а також інформацією про акцію. Також діти відповідали на будь-які запитання щодо цього, демонструючи свою обізнаність в темі.

– Ми вже побували в міській раді, великому «ЕКО-маркеті», «Лотку» та АТБ, – розповівДмитро Губар (14 років). – Це найбільш людні місця, тому наші постери багато хто має помітити. Всього нас, учнів, пятеро, а також з нами шкільний психолог. Не могли ж нас у навчальний час відпустити в місто самих! Наша школа дуже завзято працює в напрямку покращення екології. Недавно ми зібрали 1152 кг макулатури, також постійно діє акція зі збору пластикових кришечок. Нам дуже приємно брати в цьому активну участь.

Тож не забудьте у суботу, 24 березня, з 20.30 до 21.30 вимкнути електрику в своїх оселях. Не будьте байдужими до екології нашої планети!

Віталій Усик, міськрайонна газета “Вісник Переяславщини”

Додати коментар