“Ми були шоковані, як тут гарно все зробили”: як молодь Переяслава проводить час у оновленій “Зустрічі”

У Переяславі завершили будівництво вуличного простору біля “Зустрічі”. Як молодь проводить там час?

Із червня цього року під час молодіжного обміну в рамках проєкту “ВідНОВА:UA” та після його завершення команда небайдужих працювала над створенням місця у Переяславі, де молодь зможе проводити час та розвиватися. Через два місяці, 30 серпня, на своїй Facebook-сторінці депутат та засновник “Зустрічі” Андрій Іващенко написав, що молодіжний простір готовий до відвідування. Окрім приміщення, яке облаштували ще в березні цього року, для молоді створили вуличний простір. Тепер там можна зібратися великою компанією, поспілкуватися на лавках чи в альтанках, прийти на показ фільму чи послухати концерти, які влаштовують у парку імені Шевченка.

Насправді, у Переяславі не так багато місць, де молодь може комфортно відпочивати. А неабияка перевага вуличного простору “Зустріч” – це багато вільного місця. Красива зелень у кашпо, зручні дерев’яні лавки та столики для посиденьок з друзями, атмосферні ліхтарики з теплим світлом та дружня молодь – ідеальне місце для проведення часу.

 

Як вигляд має “Зустріч” після проєкту “ВідНОВА:UA”

Коли у четвер, 5 вересня, я завітала до “Зустрічі”, щоб підготувати репортаж, двоє дівчат знімали відео поблизу лавок. Раптом до них підкралися ще двоє: “Happy birthday to you!”, – заспівали подруги. Так, це місце підійде навіть для святкування дня народження. Аріна, Ніка, Даша та іменинниця Аня зізналися, що почули про це місце у Telegram-каналі із переяславськими новинами, а на власні очі побачили, коли прогулювались центром міста:

– Ми були шоковані, як тут гарно все зробили. Класно, що є зручні лавочки та вміщається багато людей. Тут не вистачає лише звичайної великої гойдалки або “вверх-вниз” (гойдалка-балансир – ред.). Хоча поряд є дитячий майданчик, та все ж тут зручніше, навіть є столики – а це вже якось елітніше.

На запитання, що подобається найбільше, іменинниця зі смутком згадала гамак, який був у перші дні, а потім його кудись забрали. Зазвичай дівчата збираються тут компанією, аби пограти у карти чи просто поспілкуватися.

Поки надворі досить тепло, ввечері найбільше людей крутиться навколо зручних лавок та альтанки поблизу. Однак, як можна побачити з дописів у Instagram, вдень приміщення “Зустрічі” наповнюється дітьми, які змагаються за дім у “Монополії”, або ж записують пісні у мобільній студії “Контента”.

Наступного дня компанія хлопців грала у “Зустрічі” в настільний теніс, а 21-річний Влад поділився своїми враженнями:

– Про цей простір я дізнався від друзів, з ними й приходжу відпочивати. Всередині граємо у теніс, от як зараз, також є настільні ігри та гаджети, які не дають заскучати. На вуличні лавки виходимо поспілкуватися та теж можемо узяти настільну гру. Подобається тут атмосфера та організованість. У Переяславі зовсім не багато місць, де молодь може відпочивати та розвиватися, тому радий, що тут так все влаштували.

Іменинниця Аня, Даша, Аріна і Ніка

А як щодо цікавих заходів? До початку ремонту доріжок у парку Шевченка перед Центром культури та мистецтв, відповідно біля “Зустрічі” влаштовували концерти, майстер-класи та перегляди фільмів. Ці події збирали дітей, молодь та дорослих. Зараз всі подібні події проводять трішки правіше – на парковій галявині, але дехто з глядачів залишається біля “Зустрічі” – навіть звідти все чудово видно.

Так було і на благодійному концерті ансамблю “Sunshine Band” 6 вересня. Мілана, Валентина та її хлопець прийшли відпочити і послухати живу музику після роботи.

– Подобається, що тут є де посидіти, холодочок та дуже затишно. Як бачите, зараз не вистачає гарної доріжки, газончика. Раніше ми збирались на лавочках у сусідньому парку, та все ж тут краще, – розповіла Валентина, а її подруга додала: – Зазвичай ми гуляємо своєю компанією, але одного разу було й таке, що познайомилась з новими людьми.

Благодійний концерт ансамблю “Sunshine Band” поблизу “Зустрічі”

Концерт зібрав дітей, молодь та дорослих

Відразу після концерту, щойно потемніло, “Зустріч” запалала атмосферними вогниками, а натовпи дорослих та дітей почали приносити стільчики на паркову галявину для перегляду фільму “Гарольд і магічний олівець”. Молодь розстеляла пледи та влаштовувала невеличкі пікніки, малечу кутали в теплий одяг. Один військовий займав місце для своєї дружини.

Віка прийшла на кіновечір разом із подругою:

– Я вже не вперше буваю на перегляді фільму біля “Зустрічі”. Дуже класна атмосфера, прикольніше, ніж в кінотеатрі. Коли було тепліше, ми сиділи на траві на покривалах. Бачу, деякі навіть принесли собі снеки. Класно дивитися фільми під зорями, серед природи й людей.

Відразу після концерту, щойно потемніло, “Зустріч” запалала атмосферними вогниками

Натовпи дорослих та дітей приносили стільчики на паркову галявину для перегляду фільму “Гарольд і магічний олівець”

Молодь розстеляла пледи та робила пікніки, а малечу кутали в теплий одяг

 

Додати коментар