Підтримка ВПО: На Київщині реконструюють об’єкти для облаштування житла для внутрішньо переміщених осіб

Наразі в області облаштовано 32 місця тимчасового проживання для ВПО, серед яких 17 модульних містечок. Також на Київщині реконструюють нежитлові приміщення для тимчасового житла для переселенців. 

Облаштування осель передбачено Київською обласною програмою «Підтримка внутрішньо переміщених осіб на 2023-2025 роки». В рамках її реалізації вже завершено реконструкцію об’єктів у Богуславі та Сквирі, а також переобладнання приміщень під соціальне житло в Томашівській, Бориспільській та Ірпінській територіальних громадах.

Наразі тривають роботи у Славутичі, а також переобладнання невикористаного приміщення у Переяславі. 

Крім цього, благодійний фонд «Місія Хансена в Україні» забезпечує місця у нових таунхаусах і квартирах для людей похилого віку в комплексах у Тарасівці, Софіївській Борщагівці та Колонщині. Благодійний фонд «До України з любов’ю» надає тимчасове житло у нових будинках для людей з обмеженими можливостями в Любимівці та Ворзелі.

«Робота у напрямку допомоги внутрішньо переміщеним особам ведеться щоденно. Кожна сім’я, яка залишила своє рідне місце, потребує підтримки і ми прагнемо зробити все можливе, щоб задовольнити їхні потреби, наскільки це можливо у сучасних реаліях», – зазначив заступник голови КОДА Сергій Білецький.

       

Додати коментар