День вишиванки у Переяславській громаді (ФОТО)

Щороку у третій четвер травня Україна відзначає День вишиванки. Це свято не має державного чи релігійного статусу, але, попри те, урочисте для кожного свідомого громадянина. Адже вишиванка, яка завжди була способом популяризації української культури і традицій, після російського вторгнення стала символом нашої незламності та свободи. Тому сьогодні чимало жителів нашої громади дістали з шафи вишиту сорочку, і прийшли у ній на роботу чи до навчального закладу.

У межах відзначення Дня вишиванки кафедра соціальних комунікацій, документознавства та інформаційної діяльності факультету гуманітарної освіти та соціальних технологій Університету Григорія Сковороди в Переяславі за підтримки міського голови Переяславської МТГ Вячеслава Саулка та активної участі фракції політичної партії «Слуга народу» у Переяславській міській раді, відділу культури і туризму Переяславської міської ради, КЗ «Переяславський ЦКМ» та МЦ «Зустріч» організували благодійну акцію «Одягни вишиванку – підтримай захисника». Перебуваючи з робочим візитом у нашій громаді, акцію відвідав і голова Бориспільської РДА Руслан Дяченко.

На її початку до глядачів звернувся міський голова Вячеслав Саулко. Він привітав переяславчан та гостей громади з Днем вишиванки, наголосивши, що національний одяг – це не просто культурна традиція, а наш історичний код, і подякував Збройним силам України, завдяки яким маємо можливість відзначити цей особливий день. Хвилиною мовчання вшанували тих, хто власним життям виборював наше право жити у вільній та незалежній державі.

P.S. За повідомленням співорганізаторки акції, завідувачки кафедри документознавства та методики навчання Університету Григорія Сковороди у Переяславі Алли Зленко, під час благодійного фестивалю вдалося зібрати 50 780 гривень. Найбільше серед всіх учасників акції зібрала Ірина Присіч – 17 750 гривень, виручені з продажу біляшів власного приготування. Усі ці кошти Ірина Юріївна планує спрямувати на плетіння маскувальних сіток.

Друга частина благодійного заходу відбудеться 22 травня біля головного корпусу університету.

Флешмоб, концерт з вокально-хореографічними номерами від зірочок та зірок Переяславської громади, виставки вишитих картин, рушників, рукотворних прикрас, робіт декоративно-ужиткового мистецтва майстрів і майстринь громади, «вільний мікрофон», ярмарка-продаж із широким асортиментом смаколиків, майстер-класи від переяславських умільців, а у вечірній програмі – концертна програма від аматорських колективів – це те чим був наповнений цей день.

У якості вдячності, кожен мав можливість принести і подарувати для наших воїнів якусь необхідну річ (одяг, засоби гігієни, смаколики тощо) та заповнити листівку з побажаннями для захисників. 

Із 16 травня по 22 травня відкрито «банку» для донатів https://send.monobank.ua/jar/5dHsf2keWn

Усі зібрані речі, листівки і кошти буде передано землякам, котрі нині боронять Україну.

     

Додати коментар