«Євробачення-2024»: організатори оголосили, під яким номером виступить Україна

Організатори «Євробачення-2024» оголосили порядок проведення півфіналів пісенного конкурсу. Представниці від України alyona alyona & Jerry Heil виступлять у першому півфіналі п’ятими.
Про це повідомили в соціальних мережах «Євробачення-2024».

Разом з Україною в першому півфіналі змагатимуться ще 14 країн, серед них — Люксембург, для якого це буде перший виступ на «Євробаченні» після 31-річної перерви. За номер представниці від Люксембургу Талі відповідатиме український режисер Герман Нєнов.

Річ у тім, що Велика Британія, Німеччина та Швеція входять до «Великої п’ятірки» пісенного конкурсу і завжди потрапляють до фіналу, незалежно від результатів півфіналів, а Швеція отримала таке право як країна-господарка. Цього року «Велика п’ятірка» та країна-господарка вперше виступатимуть у півфіналах разом з усіма.

Більше про «Євробачення-2024»

Це вже 68-й пісенний конкурс «Євробачення». Півфінали відбудуться 7 та 9 травня, а фінал — 11 травня 2024 року. Конкурс утретє відбудеться в місті Мальме, що на півдні Швеції. Загалом ця країна вже всьоме приймає «Євробачення».

Україну на цьогорічному конкурсі представлять Jerry Heil та alyona alyona з піснею Teresa & Maria. За результатами жеребкування визначили, що представниці від України виступлять у першій частині першого півфіналу, 7 травня.

Голосування за найкращу пісню на «Євробаченні-2024» цьогоріч відбуватиметься по-новому: голосувати за найкращу композицію можна буде безпосередньо перед виконанням першої пісні, а не чекати, поки будуть представлені всі.

Додати коментар