Відбулася перевірка гідротехнічних споруд

         На території Переяславської експлуатаційної дільниці Міжрегіонального офісу захисних масивів дніпровських водосховищ 15.02.2024 року  відбулася перевірка гідротехнічних споруд, технічний стан автотранспортної техніки та плавзасобів на предмет їх готовності щодо проходження весняної повені у захисному масиві «Захист запливи річок Трубіж та Карань».

       У перевірці взяли участь представники Міжрегіонального офісу захисних масивів дніпровських водосховищ: заступник начальника – Василь КАЛІНІН, начальник відділу з управління інфраструктурою – Анатолій ЛИМАРЕНКО, провідний інженер з охорони праці – Сергій МІСНЯКІН, завідувач вимірювальної електротехнічної лабораторії  – Олександр ПІНЧУК. Також до перевірки залучали представників органу місцевого самоврядування – начальника відділу з питань НС ЦЗН, оборонно-мобілізаційної роботи  та взаємодії з правоохоронними органами – Віктора ЖАРКА та провідного інспектора ВОПР Бориспільського РУ ГУ ДСНС України в Київській області – Андрія АНДРУЩЕНКА.

         Інформував про стан справ на об’єктах, що перевірялися начальник експлуатаційної дільниці – Віктор МИСНИК.

         Комісія перевірила технічний стан автотранспортної техніки та плавзасобів, які задіяні в обслуговуванні гідротехнічних споруд захисного масиву, провела обстеження гідротехнічних споруд масиву на предмет їх готовності до пропуску весняного паводку. Окремо перевірили роботу насосно-силового, вантажно-підіймального обладнання та запірної арматури Трубізької насосної станції.

         Комісія прийшла до висновку, що гідротехнічні споруди та обладнання захисного масиву знаходяться в справному стані. Члени комісії відзначили фахову роботу працівників Переяславської експлуатаційної дільниці.

         Станом на дату перевірки, відмітка рівня води в Канівському водосховищі відповідала проектній. Слід зауважити, що рівень води в Канівському водосховищі регулює Державна міжвідомча комісія.

         На день перевірки на  насосній станції працює один насосний агрегат цілодобово, та другий агрегат за потреби, що дозволяє утримувати рівень води в руслах річок.

         Повінь проходить в контрольованому режимі та не несе загрози з підтоплення навколишніх територій.

 

Додати коментар