Руслан Кравченко: До кінця року на Київщині плануємо ввести в експлуатацію два мости, пошкоджені під час бойових дій

На Київщині тривають процеси відновлення об’єктів, пошкоджених під час бойових дій. А також активне впровадження цифрових інструментів, які підвищать прозорість та публічність всіх процесів відбудови. Про це повідомив начальник Київської ОВА Руслан Кравченко під час брифінгу.

«Продовжуємо відновлювати й мости. До кінця року плануємо ввести в експлуатацію два мости, що були пошкоджені під час бойових дій. Зокрема, на автомобільних дорогах загального користування місцевого значення на ділянках Перемога – Баришівка та Корніївка – Недра – Згурівка – Березань», – сказав Руслан Кравченко.

Він нагадав, що цього тижня у Ворзелі в обласному центрі ментального здоров’я відкрили відділення медико-психологічної реабілітації. Заклад був пошкоджений російськими окупантами. Допомогу у відновленні надавали міжнародні та громадські організації. Нове відділення розраховане на 25 ліжок. Є 3 реабілітаційні кімнати, де надають понад 20 різних послуг. Тут прийматимуть як військових, так і цивільних. 

«Для нас важливо, щоб відбудова здійснювалася прозоро. Ми відкриті. Люди мають бачити, на що і як витрачаються кошти платників податків та міжнародна допомога партнерів», – наголосив Руслан Кравченко.

Він зауважив, що Київська ОВА разом з Центром дослідження фіскальної політики презентували дашборд відновлення. Це інтерактивна мапа, яка дозволяє відстежувати видатки на відновлення Київщини. Йдеться про  фінансування відбудови пошкоджених об’єктів на всіх адміністративних рівнях: району, територіальної громади, населеного пункту. Тут можна побачити загальну кількість об’єктів, фактичні суми, перелік компаній, які   отримують найбільше коштів за відбудову і хто найбільше замовляє відбудову. Наразі внесені дані про відновлення тільки за кошти державного бюджету станом до 31 серпня цього року. Масштабне оновлення даних буде у січні 2024 року.  

Руслан Кравченко нагадав, що на сьогодні вже відновили повністю та частково із забезпеченням життєдіяльності понад 15 тис. об’єктів. «Такий інструмент сприятиме антикорупційності та підзвітності всієї відбудови», – сказав начальник КОВА.

Він також повідомив, що цього тижня КОВА презентувала та запустила у роботу чат-бот «Київщина безпечна», який допоможе швидко знаходити інформацію щодо роботи Пунктів Незламності та укриттів в області.

«Ми продовжуємо працювати заради людей. Наші завдання незмінні: якісна відбудова, підвищення безпеки, повна прозорість усіх процесів та підзвітність», – наголосив Руслан Кравченко.

Додати коментар