“Сила в єдності” – переконаний військовослужбовець Андрій Максимчук. Власною творчістю він намагається допомогти побратимам (ФОТО, ВІДЕО)

Сьогодні, 29 листопада, військовослужбовець із Хмельницького Андрій Максимчук (позивний – Бетмен) презентував у Переяславі свою книгу «Подорож Україною та чарівний дракон». У зустрічі з автором взяли участь міський голова Вячеслав Саулко, його заступники, начальник відділу культури і туризму Валентин Шуткевич, директор комунального закладу «Переяславська публічна бібліотека» Переяславської міської ради Тетяна Майстренко, фахівці публічної бібліотеки, бібліотеки місцевого вузу, навчальних закладів громади, учні академічного ліцею імені Івана Мазепи, громадськість міста та інші.

Офіцер підрозділу розвідки десантно-штурмових військ Андрій Максимчук, перебуваючи на фронті, написав дитячу книгу, щоб збирати донати, усі кошти з продажу перераховуються на потреби військового підрозділу.

Автор розповів, що написати історію про дракона попросив його молодший син і було то ще до повномасштабного вторгнення росії на територію нашої держави.

«Він говорить: тато, а ти напишеш книжку про драконів? Ну який батько відмовить своєму сину, сказав, що звичайно напишу. Хоча тоді я ще не знав, як її написати. І тут повномасштабне вторгнення, війна, потрібна допомога підрозділу, потрібні донати. Для мене, як для офіцера, капітана, просто просити гроші не те, і я згадав прохання сина написати книжку», – розповідає офіцер підрозділу розвідки десантно-штурмових військ, автор книги Андрій Максимчук.

 «Подорож Україною та чарівний дракон» – це історія про реальні історичні місця, постаті та магію слова, – говорить про свою творчу роботу автор. На презентацію приїхали й обидва сини автора та його подруга Софія.

Книга безсумнівно підкорить дітлахів, хоча розрахована на широке коло читачів. Автор у віршованій формі подорожує з читачем реальними місцями нашої країни, знайомить з реальними історичними постатями, водночас захоплює уяву фантазійними персонажами, зокрема, драконом на ім`я Дрім. Це перша дитяча книга, що написана на передовій і вийшла під час широкомасштабного вторгнення. За 2 роки війни це найбільший тираж україномовного автора –  більше 7000 примірників. Наразі книга перекладається англійською і німецькою мовами. На сторінках  йдеться про перемогу, силу в єдності, повагу до побратимів та Батьківщини. «Сила в єдності!» – як лейтмотив книги та зустрічі, тож кожен міг долучитися до благої справи – придбати книгу і в такий спосіб допомогти Збройним Силам України. Андрій Максимчук залюбки робив дарчі написи та фотографувався з поціновувачами своєї творчості.

Міський голова Переяслава Вячеслав Саулко подякував Андрію Максимчуку за візит, перший придбав примірник і в свою чергу подарував воїнові книгу місцевої письменниці Римми Товкайло. Фахівці публічної бібліотеки передали автору книги-фентезі пам’ятний подарунок, а його синам – корисні приладдя для творчості, а місцева майстриня презентувала власноруч вишитий оберіг.

Книгу можна придбати тут: https://www.vanfourside.com.ua/

ПРО АВТОРА

Автор книги Макс ван Форсайд (капітан Андрій Максимчук) – офіцер підрозділу розвідки десантно-штурмових військ. Андрій був у складі першого підрозділу, який зайшов у Чорнобиль, потім працював на Ізюмському напрямку, а зараз звільняє Українські території в одній з найгарячіших точок країни на Запорізькому напрямку.

Від початку повномасштабної війни, крім виконання бойових завдань Андрій Максимчук шукав можливості, як збирати донати на потреби свого підрозділу. Але хотів не просто просити підтримки, а давати людям взамін якісний і цікавий продукт. Перебуваючи безпосередньо в зоні бойових дій, офіцер згадав про розмову з сином і зрозумів, що саме стане його винагородою за донат – книга про драконів.

????????????????????????????????????


Додати коментар