Безпека дітей та дорослих

На жаль, війна стала для нас реальністю, в якій ми живемо. Характер небезпек щоразу змінюється, тому надзвичайно важливо говорити про правила безпечної поведінки в умовах дії воєнного стану.

   Заклад дошкільної освіти нашої територіальної громади №10 «Любавонька» долучився до проєкту «Психолого-педагогічна  підтримка дітей, батьків та педагогів в умовах надзвичайних  ситуацій», який реалізується Всеукраїнським фондом «Крок за кроком», за підтримки Дитячого фонду ООН в Україні (ЮНІСЕФ) та сприяння Міністерства освіти і науки України.

   Місія проєкту – надати необхідні інструменти та ресурси для створення, підтримки та розвитку здорового, безпечного, розвивального, інклюзивного освітнього середовища та надання психолого-педагогічної підтримки учасникам освітнього процесу в умовах воєнного стану.

З мотиваційним меседжем до учасників заходу звернулась директор Центру професійного розвитку педагогічних працівників Ірина БОЖКО,  актуалізувавши тему зібрання та наголосивши на важливості надання психолого-педагогічної підтримки учасникам освітнього процесу в умовах надзвичайних ситуацій.

Про важливі правила безпеки дітей під час війни, виховні впливи, які повинен застосовувати дорослий під час занять з мінної безпеки, вплив арт-терапії, як найкращого засобу відволікти та заспокоїти малюків, наголосила директор закладу дошкільної освіти №10 «Любавонька» Любов ТОМЕНКО.

  У рамках реалізації проєкту практичним психологом закладу Анютою Щербак  протягом вересня – листопада 2023 року проведено  театралізовану діяльність з дошкільниками на тему: «Іскорки суперсил» і «Культура безпеки» та тренінг з батьками.

Учасники тренінгу отримали практичні поради про те, як ми можемо заспокоїтися, узяти під контроль тривогу та прояви стресу та як впливати на фізичний і емоційний стан людини і забезпечити психологічний комфорт себе і дитини в умовах надзвичайної ситуації.

Надзвичайні ситуації завжди пов’язані з високим рівнем стресу та тривоги, але водночас вимагають від людей сфокусованості та зібраності. Мати відповіді на всі питання завчасно неможливо, але добре знати, де ці відповіді можна знайти, щоб створити безпечне середовище для себе та своїх дітей.

        Аудиторія була наскільки доброзичливою, що час зустрічі минув як одна мить. Зустріч пройшла у атмосфері живого спілкування, батьки були зацікавлені та активні, налаштовані на співпрацю.

Сподіваємось, що кожен учасник тренінгу знайде рекомендації щодо конструктивної комунікації у цей складний час.

Віримо, що кожен день наближає нас до Перемоги! 

Бережіть себе та своїх близьких!

Центр професійного розвитку

педагогічних працівників

 

Додати коментар