Встановіть собі, батькам та дідусям з бабусями: розширення для блокування будь-якого російського контенту в Youtube

Частка споживання російського контенту серед українців з початком повномасштабного вторгнення значно знизилась. Однак залишається частина населення, яке продовжує споживати виробництво ворожих блогерів й не помічає, як посеред звичайного розважального матеріалу вкладаються імперські наративи, нагадує Proslav.

Встановіть собі, батькам та дідусям з бабусями: розширення для блокування будь-якого російського контенту в Youtube
розширення для блокування будь-якого російського контенту в Youtube

Окрім споживання прихованої чи навіть відкритої пропаганди, українець допомагає наповнювати російських бюджет. За кожен перегляд блогер з рф отримує прибуток, який у вигляді податків спрямовується до бюджету так званої росії. На що потім витрачаються ці кошти? Будівництво танків, ракет, патронів, дронів тощо.

Як з цим боротись, якщо за понад півтора року великої війни та 8 років гібридної війни – не дійшло? Лагідна українізація – це, звичайно, добре. Проте іноді необхідно діяти рішуче. Для цього українські розробники створили розширення для браузера stopRU.

Як заблокувати російський контент на Youtube

За словами фахівців, розробка ліквідує будь-який російськомовний вміст в Youtube, блокує канали з  рф автоматично, а в коментарях робить російськомовні коментарі сірими.

На головній сторінці медіа-хостингу stopRU аналізує кожне відео. Програма перевіряє назву відео та каналу на наявність виключно російських (ё, ъ, ы, э) та українських (ґ, є, і, ї) літер.

У випадку, якщо присутні російські та немає українських літер, таке відео вважається російським і робить одну з дій:

  • відкриває попап та клікає «Не цікавить» (За замовчуванням);
  • відкриває попап та клікає «Не рекомендувати канал»;
  • виділяє відео, без жодних дій.

Плагін безкоштовний та доступний для встановлення для браузерів Google ChromeFirefox та Edge.

Окремо на смартфони та смарт-телевізори він не встановлюється. Проте якщо ви маєте один акаунт для різних пристроїв, то достатньо зробити перше встановлення за допомогою ноутбука чи персонального комп’ютера. Далі розширення блокуватиме російський контент на інших носіях.

Встановити плагін можна перейшовши за посиланням – https://stopru.in.ua/. Виконуйте покрокову інструкцію та прибирайте російський контент з рекомендацій автоматично.

Додати коментар