Стратегічні цілі для трансформацій: комплексне відновлення та розвиток Київщини передбачили у новій Програмі – брифінг КОВА (ВІДЕО)

Забезпечити швидкий та ефективний процес відбудови і визначити вектори розвитку – така мета нової Програми комплексного відновлення території Київської області на 2023-2027 роки. Про стратегічні цілі, передбачені документом, розповів під час брифінгу директор Департаменту містобудування та архітектури Київської ОВА Ярослав Янович.

«Програма комплексного відновлення території Київської області була підтримана депутатами Київської обласної ради під час останньої сесії 17 жовтня 2023 року. Програма є стратегією розвитку пристоличного регіону та передбачає не лише відбудову знищених та пошкоджених об’єктів, а й стратегічні цілі для трансформацій і підвищення конкурентоспроможності області», – зазначив Ярослав Янович.

Для реалізації завдань Програми були вибрані сім пріоритетних напрямів у комплексному відновленні та розвитку Київщини. А саме:

  • пропозиції від територіальних громад області щодо розміщення об’єктів промислового та сільськогосподарського виробництва, транспортних та інженерних споруд і мереж, закладів освіти, охорони здоров’я та соціального забезпечення, природоохоронної сфери;
  • надання адміністративних послуг;
  • розвиток культурного та духовного середовища, туристичного потенціалу;
  • захист населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру;
  • розвиток потенціалу територіальних громад області;
  • відновлення закладів соціальної інфраструктури;
  • створення безбар’єрного простору.

Інструментом реалізації Програми є виконання заходів обласних комплексних і цільових програм, які передбачають відновлення територій Київщини за різними сферами діяльності за кошти державного, обласного та місцевих бюджетів, а також інших законних джерел фінансування.

«Наше головне завдання – не лише відбудувати зруйноване, але й зробити життя в регіон кращим, ніж було. Саме на це і спрямована прийнята Програма», – наголосив директор Департаменту містобудування та архітектури.

Він нагадав, що на Київщині через дії російських окупантів пошкоджено понад загалом 28 тис. об’єктів. Це житлові будинки приватного сектору, багатоповерхівки, школи, лікарні, соціальні та культурні заклади, підприємства тощо.

Додати коментар