У Київському обласному онкодиспансері відкрили оновлене укриття

У терапевтичному відділенні Київського обласного онкологічного диспансеру облаштували укриття. У ньому одночасно можуть перебувати понад 200 пацієнтів. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко, який сьогодні побував на відкритті.

«Цілодобово в терапевтичному відділенні онкодиспансеру перебувають 250 осіб. Зокрема 220 хворих, серед яких діти. Площа укриття становить 700 м². Його облаштовували коштом лікарні. Що зробили і які умови тут для пацієнтів – мав можливість подивитися особисто», – розповів Руслан Кравченко.

У приміщенні цивільного захисту виконали низку робіт. Демонтували старе покриття підлоги, штукатурки, цегляні короби, стяжки, дверні та віконні полотна, провели ремонтно-будівельні та оздоблювальні роботи підлоги та стін. Замінили двері та вікна, а також внутрішні мережі електропостачання, водопостачання та каналізації. Крім того, встановили вентиляційну систему.

Важливо, що в укритті є приміщення для кожного відділення терапевтичного корпусу. Зокрема, кімнати з ліжками, три маніпуляційні, санітарні кімнати, приміщення для зберігання запасу лікарських засобів, запасів води і продуктів харчування.

«Тепер пацієнти дорослого та дитячого онкогематологічних відділень, хіміотерапевтичного і паліативного відділень онкологічного диспансеру мають можливість перебувати в безпеці під час повітряних тривог. Більше того, можуть безперервно лікуватися», – наголосив начальник КОВА.

Загалом сьогодні повністю придатні укриття є в 30 медичних закладах області, включаючи стаціонари.

Додати коментар