Енергетики ДТЕК разом з Київською обласною військовою адміністрацією та ДСНС перевірили готовність критичної інфраструктури Київщини за потреби працювати від альтернативного живлення

ДТЕК Київські регіональні електромережі разом з представниками ДСНС та органів місцевого самоврядування за ініціативою Київської обласної військової адміністрації перевірили об’єкти критичної інфраструктури Київщини щодо готовності працювати від резервних джерел живлення у випадку відключень світла. Це потрібно, щоб напрацювати алгоритм дій для забезпечення критичної інфраструктури світлом у випадку ворожих обстрілів об’єктів енергетики під час опалювального періоду.

Перевірку пройшли більше 50 об’єктів критичної інфраструктури. Зокрема лікарні, котельні, об’єкти водопостачання та водовідведення по всій Київській області.

«Служби Київської області готують інфраструктуру до всіх можливих випробувань майбутньої зими. Головне завдання – щоб у мешканців регіону був доступ до послуг першочергової необхідності, а також вода, тепло та світло. Київська обласна військова адміністрація ініціювала перевірку об’єктів критичної інфраструктури на предмет готовності працювати автономно, у разі будь-яких ситуацій через  дії ворога. Випробування пройшли 52 установи, від яких залежить життєзабезпечення населених пунктів», – розповіли в Київській обласній військовій адміністрації.
Під час перевірки комісія зафіксувала час, який потрібен для повного переходу об’єктів критичної інфраструктури на резервні джерела живлення. Він не має перевищувати  30 хвилин. Закладам, де були виявлені недоліки під час тестового перезаживлення, надані рекомендації для їх оперативного усунення.
«ДТЕК Київські регіональні електромережі − основа і підтримка для нормального життя регіону та країни в цілому. Особливо зараз, під час війни. Минула зима показала, що ми маємо бути готові до будь-яких викликів. Тому енергетики у співпраці з владою докладають максимум зусиль, щоб у випадку загрози стабільному функціонуванню енергосистеми та обмеженого електропостачання, забезпечити світлом лікарні, котельні, водоканали тощо», − підкреслили в ДТЕК Київські регіональні електромережі.
Нагадаємо, ДТЕК Київські регіональні електромережі підготував мережі до зими, щоб знизити вірогідність аварій на електромережах та легше пройти опалювальний сезон. Енергетики в умовах воєнного часу оновили майже 300 енергооб’єктів та 4 000 км ліній електропередачі.

Додати коментар