У КОВА відбулася розширена нарада з питань відбудови об’єктів UNITED24

У Київській обласній військовій адміністрації провели першу нараду з питань забезпечення прозорості, підзвітності, управління та якості процесу відбудови житла на Київщині. Нарада відбулася під головуванням начальника КОВА Руслана Кравченка, за участі заступників голови Київської ОДА, представників спостережної ради з питань відбудови, робочої групи «Прозорість та підзвітність», підрядників.

Перша нарада стосувалася об’єктів, які відбудовуються коштом UNITED24. Загалом це 18 багатоквартирних будинків, які були пошкоджені російськими окупантами. На 17 із них роботи ведуться активно.

«Перед нами усіма стоїть завдання ефективного використання коштів на відбудову, виключення будь-яких корупційних складових із цього процесу та забезпечення повної прозорості та підзвітності. Це був відкритий діалог. Почули, які проблемні питання турбують підрядників. Озвучили свої зауваження до виконавців робіт», – сказав Руслан Кравченко.

Основні питання, які порушувалися під час наради:

  • коригування проєктно-кошторисної документації;
  • зарахування авансових платежів;
  • виконання робіт згідно з договорами підряду;
  • дотримання графіку робіт;
  • якість відновлення об’єктів.

«КОВА налаштована винятково на співпрацю. Готові дослухатися до конструктивних пропозицій. Але вчергове попередив усіх: на порушення реагуватиму невідкладно і жорстко.  Ми спільно маємо вирішувати всі проблемні питання. Публічно і прозоро. Тільки ефективна співпраця дозволить досягти основної мети – відбудувати об’єкти вчасно та якісно. Щоб люди могли якомога швидше повернутися до своїх осель та налагоджувати життя», – додав начальник Київської ОВА.

Такі наради будуть щотижневими. На них запрошуватимуть усі зацікавлені сторони.

Додати коментар