На початок 2024 року ЦНАПИ функціонуватимуть в усіх громадах Київщини – брифінг КОВА (відео)

Сьогодні в Київській області функціонують 66 центрів надання адміністративних послуг, утворених органами місцевого самоврядування. До кінця року планується відкриття ЦНАПів ще у 3 громадах. На початок 2024 року ЦНАПи будуть функціонувати в усіх 69 громадах Київщини. Про це під час брифінгу розповіла директорка Департаменту економіки Київської ОВА Наталія Погребна.

«Київщина входить до трійки лідерів з розвитку мережі центрів надання адміністративних послуг. Київська обласна військова адміністрація разом із органами місцевого самоврядування постійно вживає заходів для збільшення точок доступу до якісних адмінпослуг. Крім 66 ЦНАПів, в області також є 3 територіальні підрозділи, 150 віддалених робочих місць та 2 старости, які виконують функції адміністратора. Загалом це 221 точка доступу до адміністративних послуг. Також у 2 громадах на базі вже існуючих центрів заплановано відкриття сучасних Дія Центрів», – повідомила Наталія Погребна.

Значна увага приділяється підтримці ветеранів, членів їхніх сімей, родин загиблих Захисників та Захисниць, а також осіб з інвалідністю внаслідок війни. У 70% ЦНАПів області ветерани та члени їхніх сімей можуть отримати 19 видів адміністративних послуг. Так, з початку року за такими послугами вже звернулися понад 3300 осіб. Крім адміністративних, там вони можуть отримати послуги в галузі охорони здоров’я, освіти і працевлаштування, психологічної допомоги. Наразі для отримання відповідних послуг надійшло близько 500 звернень.

Директорка Департаменту економіки зазначила, що важливим кроком у покращенні обслуговування всіх відвідувачів є облаштування ЦНАПів. Наразі понад 50% закладів відповідають умовам безбар’єрності. У рамках модернізації ЦНАПів у 63 є також вільний доступ до Wi-Fi, у 35 – місце для отримання послуг на порталі Дія та розвитку цифрових навичок.

ЦНАПи Київщини надають від 200 до 572 видів адміністративних послуг. Загалом за 9 місяців 2023 року їх було надано понад 750 тисяч.

Найзатребуванішими є реєстрація місця проживання: за 9 місяців їх надали понад 270 тисяч. Паспортні документи сьогодні можна отримати у 26 центрах, а найближчим часом ще у 10. Зареєструвати транспортні засоби й одержати посвідчення водія – у 5, їхня кількість збільшиться до кінця року до 9.

Нагадаємо, що за сприяння Київської ОВА в Іванківській громаді у червні відкрили новий сучасний модульний ЦНАП замість зруйнованого російськими агресорами. Заклад отримав автомобіль та комплект обладнання для мобільного ЦНАПу для обслуговування віддалених населених пунктів громади. Також завдяки співпраці обладміністрації з ПРООН ЦНАПи області отримали 121 зчитувач безконтактних ідентифікаційних карток, що дозволило покращити якість обслуговування населення та пришвидшити надання послуг.

Додати коментар