Нові стандарти атестації педагогічних працівників

Атестація педагогічних працівників є стимулом для безперервного підвищення рівня професійної майстерності, проте особливої відповідальності вона вимагає від атестаційних комісій, оскільки з 01 вересня цього року  проведення атестації педагогічних працівників відбуватиметься за новим Положенням про атестацію педагогічних працівників, затвердженим наказом Міністерства освіти і науки України від 09.09.2022 № 805.

11 жовтня 2023 року відбулося засідання управлінської студії  керівників закладів освіти з теми «Нові стандарти атестації педагогічних працівників», організоване Центром професійного розвитку педагогічних працівників спільно з КН КОР «Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників».

Модерувала захід директор КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Ірина Божко.

Спікером заходу була Світлана Галашевська, завідувач відділу координації методичної роботи та неперервної освіти Київського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних кадрів, яка звернула увагу керівників на наступні питання:

  • нові стандарти атестації педагогічних працівників;
  • повноваження автономії закладів освіти;
  • вимоги щодо вивчення практичного досвіду педагога;
  • визнання результатів сертифікації як атестації
  • підкресливши, що атестацію слід розглядати як невід’ємну складову педагогічної та управлінської діяльності закладу освіти, що здійснюється протягом усього навчального року.

Під час заходу Світлана Вікторівна відповіла на запитання учасників заходу.

Атмосфера  конструктивної співпраці панувала на заході. Зважаючи на вагомість порушеного питання, присутні проявили значний інтерес та активність при його обговоренні.

Центр професійного розвитку педагогічних працівників

Додати коментар