Руслан Кравченко: На Київщині посилять заходи з протидії незаконному обігу підакцизних товарів

Начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко провів координаційну нараду з представниками правоохоронних та контролюючих органів із метою посилення протидії незаконному обігу підакцизних товарів на Київщині. Обласна влада спільно з представниками Бюро економічної безпеки України, Служби безпеки України, Національної поліції України, прокуратури, митної служби та податкової боротиметься з незаконним виробництвом алкогольних напоїв, тютюнових виробів і рідин для електронних сигарет.

«За оцінками фахівців, торік через тіньовий ринок підакцизних товарів держбюджет України втратив щонайменше 40 млрд грн. Буде вжито всіх заходів щодо припинення будь-якої незаконної діяльності. Мова не тільки про зміцнення, але й про збереження країни. Гроші, які недоотримує державний бюджет, – це «мінус» видатки на медицину, освіту, відновлення інфраструктури, стале проходження опалювального сезону тощо. Тому тіньових ділків, які користуються війною, зупинятимемо», – наголосив Руслан Кравченко.

Учасники наради узгодили низку першочергових заходів. Зокрема, буде посилена робота зі встановлення місць незаконного виготовлення, зберігання та реалізації підакцизної продукції в регіоні. А також фактів незаконного транспортування таких товарів, перевірка фактичних залишків товарів та стан розрахунків у виробників та на точках продажу підакцизних товарів.

Крім того, будуть здійснені перевірка законності діяльності заводів із виробництва спирту, лікеро-горілчаних і тютюнових виробів, інвентаризація виданих марок акцизного податку, звірка обсягів виробленої та реалізованої підакцизної продукції.

Правоохоронці та працівники органів контролю встановлюватимуть можливі злочинні схеми незаконного ввезення на територію України підакцизних товарів та сировини для їх виробництва з та до країн ЄС.

Додати коментар