У Переяславі відбулись мотосходини «Оксамитовий Несезон»: вшанували загиблих воїнів та збирали кошти на ЗСУ

У суботу, 23 вересня, у Переяславі відбулись мотосходини «Оксамитовий Несезон» від учасників мотофестивалю «Тарасова Гора». Цього разу, звісно, обійшлось без гучних гулянь. Учасники акції вшановували пам’ять загиблих захисників України та проводили аукціон, кошти з якого передали на ЗСУ – Proslav.

У Переяславі відбулись мотосходини «Оксамитовий Несезон»: вшанували загиблих воїнів та збирали кошти на ЗСУ

Розпорядок дня мотосходин «Оксамитовий Несезон»

Як зазначають організатори, розпочався день о 10:00 із заїзду мотоциклістів на спортивну базу «Переяслав». Згодом спільною колоною велика кількість байкерів вишикувалась на центральній площі міста, де кожен охочий міг сфотографуватись, задати хвилюючі питання та познайомитись з учасниками.

Після цього учасники вшанували пам’ять полеглих захисників й поклали квітів до пам’ятника воїнам АТО/ООС та Алеї Героїв. По завершенню – відправились назад до спортивної бази, щоб продовжити програму фестивалю.

Там організували:

  • Тренінг з надання першої домедичної допомоги, який проводив Олександр Корнійчук (позивний «Байкер»);
  • Аукціон з цікавими лотами, до якого долучилась й місцева волонтерка Інна Марченко. Вона продавала розмальовані гільзи від боєприпасів та ще багато інших речей, привезених з «нуля»;
  • Майстер-клас із безпечного поводження зі зброєю. Його проводив чоловік на позивний «Добрий»;
  • А ввечері на всіх присутніх очікував показ фільму «Довбуш».

Що розповіла місцева волонтерка Інна Марченко

Пані Марченко зазначила, що метою даного заходу є зібрання донатів для передачі українським захисникам. Вона також зауважила, що учасники фестивалю перероблюють мотоцикли під потреби військовим, які служать, як в аеро-, так і у звичайній розвідці.

«На скільки я чула такі перероблені мотоцикли використовують 5 літрів палива на 100 кілометрів. Весь цей транспорт буде їхати відразу звідси (спорт.база – ред.) на передову», – розповіла волонтерка.

Окрім цього, вона зауважила, що під час таких зустрічей у людей є можливість познайомитись між собою і далі працювати, щоб вирішувати спільне завдання – наближення Перемоги.

Спілкування з президентом клубу «SKULLS MC Ukraine» Олександром Мельниченком

Також журналісту Proslav вдалось поспілкуватись із паном Олександром Мельниченком, президентом клубу «SKULLS MC Ukraine». Він наголосив, що сьогоднішній захід є дуже важливим, оскільки переслідує благородну мету – збір допомоги для українських захисників.

«З нашого клубу є багато хлопців, які зараз воюють. На жаль, є й такі, яких комісовано зі служби у зв’язку з отриманими пораненнями, які не дозволяють їм повноцінно продовжувати виконувати завдання. У інших клубів також є учасники, які виборюють українську незалежність. Так трапилось, що у нашого дружнього клубу сьогодні відбувається поховання у іншому місті. Тому, для нас, все, що пов’язано із військовими, з допомогою для них – дуже важливо», – підкреслив він.

Пан Олександр зазначив, що учасників їхнього клубу об’єднала любов до байків, однак у подальшому все трансформувалось у справжнє братерство. За його словами, кожен намагається один одному допомогти та підтримати.

Президент клубу «SKULLS MC Ukraine» розповів, що він вже не вперше відвідує Переяслав. І кожного разу воно справляє на нього гарне враження своєю затишністю. Олександр відмітив надзвичайну доброту місцевих людей та відкритість, у порівнянні із жителями столиці.

Мельниченко додав, що у Переяславі є чартер «SKULLS MC PEREYASLAV», учасники якого є волонтерами ГО «Серця Переяславщини». Вони з 2014 року допомагають військовим. Тому, за словами Олександра, це для них спільна важлива справа.

Куди передадуть зібрані кошти

Як зазначають організатори, кошти, зібрані та зароблені під час сходин підуть на:

  • Ремонт і транспортування мотоциклів для ЗСУ від Об’єднаного Байкерського Фронту;
  • Обладнання медичного авто Сашка Корнійчука;
  • Авто для одного з підрозділів розвідки.

Варто зазначити, що «вхідний донат» можна було зробити від 400 грн. За це учасникам фестивалю видавали нашивку, наліпку та лотерейний квиток. А за пожертву розміром 600 грн – шкіряний шеврон від Kugenko Leatherworks.

 

Додати коментар