З 1 жовтня 2023 року підвищується вартість послуг з централізованого водопостачання, водовідведення та очистку стоків

Доводимо до відома жителів Переяславської міської територіальної громади, що з 1 жовтня 2023 року, КП Переяславське ВУКГ має намір підвищити вартість послуг з централізованого водопостачання, водовідведення та очистку стоків для всіх груп споживачів.

 Основними причинами підвищення тарифів є стрімке зростання вартості електричної енергії,   зростання заробітної плати за рахунок збільшення мінімальної заробітної плати,  зростання податків, вартості паливо-мастильних матеріалів та запасних частин.

            В структурі тарифів на водопостачання та водовідведення, вартість електричної енергії складає більше 30 відсотків. В діючих тарифах вартість електроенергії становить – 3,56 грн. за 1 Квт, а станом на сьогодні КП Переяславське ВУКГ купує електроенергію по ціні – 7,91 грн. за 1 Квт., що більш ніж у двічі перевищує запланований показник. Підняття тарифів з 01.10.2023 є вимушеною мірою.

            Залишивши тарифи на рівні діючих,  КП Переяславське ВУКГ приречене на збитковість та подальше банкрутство. З метою зменшення витрат на підприємство, деякі громади подають воду погодинно (за окремим графіком), що в свою чергу призводить до значних незручностей, як для жителів громад, так і для установ та організацій розташованих на їх територіях. Такої ситуації нам необхідно уникнути.   

            Впорядкування тарифів на послуги з централізованого водопостачання, водовідведення та очистку стоків  до економічно обгрунтованого рівня забезпечить для  підприємства утримання якості надання послуг на належному рівні, дотримання та виконання норм трудового законодавства, беззбиткову діяльність та підвищення надійності та  якості усунення аварійних ситуації на мережах.      

            Просимо жителів громади з розумінням віднестися до ситуації, що склалася.

Відділ економіки виконавчого комітету Переяславської міської ради.

Додати коментар