ДСНС нагадала правила мінної безпеки: чим відрізняються міни та як їх розпізнати

За даними експертів, близько 30% української землі може бути забруднено вибухонебезпечними предметами через війну.

ДСНС нагадала правила мінної безпеки / Фото: Christopher Furlong/Getty Images

Правила мінної безпеки важливо знати всім українцям, адже через повномасштабну війну майже третина української території виявилася забрудненою вибуховими речовинами. 14 вересня Державна служба з надзвичайних ситуацій нагадала їх і опублікувала важливі рекомендації для населення.

Деталі

У них детально розповідається про те, як відрізнити міни одна від одної, якої шкоди вони можуть завдати, де їх зазвичай встановлюють і який у кожної з них принцип роботи.

Вибухотехніки ДСНС і сапери щодня знешкоджують вибухонебезпечні предмети в населених пунктах, де ще недавно точилися бої.

Тож дорослим і дітям варто знати, як себе поводити, щоб не постраждати

Крім того, бажано запам’ятати, як виявити небезпечний предмет у високій траві чи кущах, адже так ризик наступити на міну буде значно нижчим.

Протипіхотні міни можуть вибухнути навіть під час наближення до них, тож не варто думати, начебто вони детонують виключно за безпосереднього дотику.

Якщо ви побачили міну, наближатись до неї вкрай небезпечно! Одразу повідомляйте про знахідку за номером 101

Вибух найчастіше призводить до тяжких травм або летального результату. 

Розрізняють міни фугасного та осколкового типу. Перші завдають шкоди через сам вибух, а другі начинені металевими предметами, тому зона ураження збільшується.

Додати коментар