У Переяславській громаді відзначили День незалежності України

24 серпня 2023 року Україна відзначила День незалежності – 32-гу річницю ухвалення парламентом Акту проголошення незалежності України.

Святкування Дня незалежності було не масштабним, бо свято ж з присмаком гіркоти на вустах… Втім, фахівці відділу культури і туризму, ЦКМ, місцеві аматори все ж зорганізували урочисте зібрання – як присвяту Україні, ЗСУ та нагоду висловити величезну подяку волонтерам – бійцям тилового фронту.  А найкращий подарунок це, звісно ж, гарна музика, чарівна пісня та запальний танок. Та перед цим хвилиною мовчання вшанували тих, хто боронив наше небо та наші землі від російського загарбника.

Розпочалось дійство із театральної сценки студії «Акцент», у якій зображувались міста України. Юні актори дуже старалися і не приховували бажання жити в мирній, багатій, музичній, веселковій країні. Потому естафету вітань продовжили співачки Валерія Христюк, Надія Томчук, дует співачок у складі Єлизавети Хандошко і Ганни Ляч, дует саксофоністів у складі Марини Бродової та Вадима Ноздровського. Своїми виступами порадували і колективи БХТДЮМ «Перлина», «Фантазія», «Акцент» та «Art time». Ведучою заходу була Влада Черненко.

Концерт вдався на славу, культпрацівники громади виконали свою головну місію – дарувати людям радість, віру, надію – в ім’я мистецтва, в ім’я України. А заступник міського голови Оксана Степаненко крім слів вітань, виконала ще й приємну місію, від імені міського голови вручила кращим з кращих заслужені подяки та матеріальне заохочення. Зал гучно аплодував працівникам освіти, волонтерам та військовим.

Атмосфера цьогорічного свята таки особлива, бо ми, як ніколи, згуртовані, відчуваємо неабияку гордість за свою країну і дякуємо тим, хто сьогодні її захищає, хто примножує славу нашій Україні. Вітаємо всіх нагороджених! Ваш внесок у міць та славу нашої держави справді неоціненний!

Після святкового дійства його учасники поклали квіти до пам’ятника воїнам-учасникам операції об’єднаних сил та антитерористичної операції і відвідали Алею Героїв.

Пам’ятаймо, Україна в нас єдина і тільки разом ми можемо її змінити на краще!

Слава незалежній Україні! Миру та достатку в кожен український дім!

Додати коментар