ГО «Вектор прав людини» запрошує до участі у тренінговій програмі «Допомога допомагаючим» 

ГО «Вектор прав людини» запрошує до участі у поглибленій тренінговій програмі «Допомога допомагаючим» для спеціалістів та спеціалісток, які надають психологічну та психосоціальну допомогу потерпілим від війни рф проти України.
   Незліченна кількість разів вже звучала фраза на різних тренінгах, ефірах і т.д. з бортового інструктажу про те, що треба вдягнути маску спочатку собі, а потім дитині. Але є нюанс – літак падає кілька хвилин, а шанси врятуватися значно збільшуються, якщо після падіння літака вам вдасться залишити салон протягом 90 секунд. В Україні війна триває 10-й рік, з яких повномасштабне вторгнення – другий рік. Тож в цих умовах важливо ділитись вже напрацьованим досвідом, поглиблювати знання у роботі в тривалих екстремальних умовах, отримувати підтримку.

З чого складається Програма?

  • 4 тренінги, з яких 3 відбуватимуться онлайн та 1 офлайн. Тренінги включатимуть теоретичні та практичні складові;
  • 4 супервізійні групові онлайнові сесії для розгляду ваших кейсів.
     1 публікація про надання психологічної та психосоціальної допомоги потерпілим від війни рф проти України, до якої учасники(-ці) Програми можуть подати свій практичний кейс;
  • 2 зустрічі та конференції з представниками(-цями) інших допомагаючих професій для напрацювання кроссекторальних моделей допомоги.

 Для кого підготовлена Програма?

До участі запрошуються практикуючі психологи(-гині), психотерапевти(-ки), соціальні працівники(-ці), спеціалісти(-ки) інших допомагаючих професій, які надають психологічну та психосоціальну допомогу потерпілим від війни рф проти України. Під час заходів учасники(-ці) представлятимуть поточні кейси зі своєї практики.

Як взяти участь у Програмі?

Для участі, будь ласка, зареєструйтесь за посиланнямbit.ly/3HRReQm. Під час реєстрації важливо вказати електронну скриньку, до якої у вас є особистий доступ ― саме туди буде надіслано всю подальшу інформацію.

 Тривалість Програми

Загальний період проведення заходів – травень 2023 року — лютий 2024 року.

  Теми, які розглядатимуться під час тренінгів

  1. Кризова / травмуюча ситуація та особисті ресурси подолання.
  2. Принцип безперервності або перехід життєвих мостів з огляду на травматичні розриви.
  3. Види та способи відновлення безперервності та цілісності після отриманих травм.
  4. Оцінка та протоколи гострих стресових розладів (ГСТ). Відмінності тривалих стресових впливів.
  5. Вплив поточної травми та актуалізація минулих травм. Прискорене відновлення та прискорені зміни.
  6. Мобілізація та вплив спільноти. Особливості групових/командних процесів під час екстремальної, травматичної події, тривалих навантажень, відновлення та/або повернення до «звичайної» життєвої ситуації.
  7. Робота з сім’єю в екстремальних, пролонгованих умовах.
  8. Кроссекторальна взаємодія спеціалістів(-ок) з надання психологічної та психосоціальної допомоги та психіатрами(-инями) для виявлення потреби у отриманні різних видів допомоги.

Додати коментар