28-м родин переселенців відвідали Меморіальний музей Григорія Сковороди та майстер-клас з відтворення стародавніх швів

Центр соціальних служб Переяславської міської ради активно долучається до непростого процесу адаптації та інтеграції внутрішньо переміщених осіб, аби переселенці почувалися більш впевнено в новій громаді, аби усвідомлювали себе її частиною, залучалися до активного та повноцінного життя, незважаючи на реалії війни.
Так, 26 липня напередодні Дня Української Державності у співпраці з НІЕЗ «Переяслав» для 28-ми родин переселенців була організована безкоштовна екскурсія до Меморіального музею
Григорія Сковороди та майстер-клас з відтворення стародавніх швів, які використовувалися у народних вишивках.
Власне, пізнавальну екскурсію та майстер-клас провела завідувачка Музею Григорія Сковороди Тетяна Радіоненко. Вона розповіла, що в цьому музеї експонується портрет Григорія Сковороди, створений у кінці XVIIІ ст., який вважається найдавнішим його зображенням в Україні. Сам музей був відкритий у 1972 році і розташований у будівлі колишнього навчального закладу — Переяславського колегіуму, де Григорій Сковорода розпочав свою педагогічну діяльність. Музей також вирізняється колекцією рідкісних книг XVII-XIX ст., старовинних підручників, за якими навчалися 200 років тому, старовинних музичних інструментів і типового селянського одягу ХІХ ст. Також у музеї є зал, в якому відтворено інтер’єр класів часів Сковороди.
Саме в цьому залі і відбувся майстер-клас для дорослих і малих, які спробували опанувати техніку стародавнього шва «Жучок». Спільна робота неабияк захопила присутніх, всім хотілося вишити серветки в цікавій техніці і багатьом це вдалося дуже добре.
Заступник міського голови Оксана Степаненко була присутня на заході, тож родини мали змогу задати свої питання та отримати відповідну інформацію та роз’яснення.
По закінченню роботи сім’ям переселенців були вручені продуктові набори від міської ради.
У кожної внутрішньо переміщеної родини своя історія війни, та всіх разом нас єднає спільна віра в перемогу, на шляху до якої маємо підтримувати один одного, допомагати, працювати кожен на своєму місці.
Провідний фахівець із соціальної роботи                                                                   Майя Погребна

Додати коментар