У Переяславській міській територіальній громаді на Київщині розпочали навчання молоді за спецпрограмою «Незламна молодь: молодіжні ради»

     19 липня 2023 року в рамках реалізації програми «Незламна молодь: молодіжні ради» відбувся третій локальний діалог. Цього разу з молодіжною радою, молоддю та владою Переяславської міської територіальної громади.

     Під час діалогу разом з учасниками та учасницями:

  • ознайомились з програмою «Незламна молодь: молодіжні ради»;
  • сформували ментальну карту проблем та ідей молоді у громаді;
  • провели мозковий штурм потреб молоді та роботи з ВПО;
  • зробили SWOT-аналіз роботи молодіжної ради з урахуванням безбар’єрності:
  • опрацювали молодіжну програму громади та промоніторили фінансування на неї з місцевого бюджету;
  • розповіли про успішні кейси молодіжних рад;
  • проаналізували механізми та інструменти для захисту прав молоді.

      До діалогу доєдналися спікери та спікерки, що є представниками молодіжної політики, зокрема Асоціації та молодіжних рад.

     Також міський голова Вячеслав Саулко, його заступниця Оксана Степаненко, головний спеціаліст відділу з питань фізичної культури молоді, спорту та охорони здоров’я виконавчого комітету Переяславської міської ради Лариса Малина також Ігор Лаврінець – програмний асистент Міжнародного республіканського інституту, голова Української асоціації молодіжних рад Володимир Сонько, члени  Української асоціації молодіжних рад Людмила Лук’янова і Ольга Дзержинська, менторка, голова Молодіжної ради Переяславської міської територіальної громади Анна Сахно.

     Навчання триватимуть рік, участь в них беруть 10 громад (6 областей), які стали учасниками програми: Переяславська та Славутицька (Київська область), Долинська та Коломийська (Івано-Франківська область), Подільська (Одеська), Височанська та Слобожанська (Харківська область), Рожищенська (Волинська область), Рівненська та Здолбунівська громади (Рівненська область).

      Нагадаємо, програма «Незламна молодь: молодіжні ради» розроблена Українською асоціацією молодіжних рад та втілюється в межах програми «Мріємо та діємо», яка впроваджується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та виконується IREX у партнерстві з Міжнародним республіканським інститутом (IRI).

 

Додати коментар