На Київщині у рамках платформи UNITED24 уже відбудовують шість багатоквартирних будинків

На Київщині у рамках платформи UNITED24 уже відбудовують шість багатоквартирних будинків, які були пошкоджені внаслідок військової агресії росіян. Про це розповів начальник Київської ОВА Руслан Кравченко у своєму дописі на Facebook.

«На черзі – ще 12 будинків. Усього в рамках проєкту відновлять 18 об’єктів. Минулого тижня розпочали відбудовувати два будинки в Гостомелі та один в Ірпені», – зазначив він.

Нагадаємо, UNITED24 – це фандрайзингова платформа, глобальна ініціатива Президента Володимира Зеленського з підтримки України.

Так, у Гостомелі за адресою: вул. Проскурівська, 4, розпочали роботи в будинку, який постраждав від ракетного обстрілу з ворожого літака в березні 2022 року. Загалом у 5-поверхівці – 79 квартир, 30 з яких потребують відновлення. 

Ще один 5-поверховий будинок, пошкоджений артилерійським обстрілом, відбудовують у Гостомелі по вулиці Рекунова, 1. Потребують проведення низки будівельних робіт 9 із 63 квартир. 

Крім того, Руслан Кравченко повідомив, що повернутися до своїх осель невдовзі зможуть мешканці 8-поверхового будинку по вул. Київська, 53, в Ірпені. Із 131 квартири будинку 46 підлягають відновленню. Ця будівля також була пошкоджена артилерійським обстрілом у березні минулого року під час активних бойових дій на Київщині. 

За словами начальника КОВА, всі роботи заплановано завершити до кінця цього року. Відбудова перших трьох об’єктів розпочалася в середині травня у Гостомелі, Милі та Бузовій.

Загалом із початку повномасштабної агресії рф на Київщині зруйновано понад 24 тисячі приватних та багатоквартирних будинків.

«Хочу запевнити жителів Київщини – ми відновимо все, що було зруйновано чи пошкоджено, а люди, які вимушено виїхали, нарешті повернуться додому. У нас чітка ціль – відбудувати Київщину, зробити краще, ніж було до цього. Сьогодні шукаємо різноманітні шляхи і способи, щоб зробити це швидко та якісно. Вдячні нашим партнерам за допомогу та підтримку», – наголосив Руслан Кравченко.

Поділити

Додати коментар