У Переяславі депутати оглянули пляжі й зони відпочинку та спланували їх покращення

Тимчасова комісія депутатів Переяславської міської ради спільно зі співробітниками відділу капітального будівництва та КП “Переяславський ВУКГ” оглянула пляжі та громадські зони відпочинку в Переяславській громаді, повідомляє Переяслав.City. Що там запланували зробити задля покращення доброустрою?

Депутати Переяславської міської ради Андрій Іващенко, Аліна Римар, Яна Поліч, Олександр Пасічник, Руслана Потапенко та Григорій Ярема ініціювали у п’ятницю, 2 червня, об’їзд низки локацій, популярних серед жителів громади як місця відпочинку.

Про це на своїй фейсбук-сторінці розповів Андрій Іващенко. За результатами огляду визначили план благоустрою на основних локаціях.

Пляж “Катеринка”

Тут запланували облаштування обох берегів річки Трубіж. На лівому березі упорядкувати місця підходу до води, засипати пісок, викосити траву, встановити інформаційну табличку.

На правому – викосити траву, встановити лавки з затіняючими парасолями, сміттєвий бак, інформаційну табличку.

“Вальок”

На лівому березі Трубежа упорядкувати місця підходу до води, викосити траву, встановити лавки з затіняючими парасолями, сміттєвий бак, інформаційну табличку.

Пляж біля “Стогніївського шляху”

На лівому березі Трубежа упорядкувати місця підходу до води, викосити траву, встановити лавки з затіняючими парасолями, сміттєвий бак, інформаційну табличку.

Центральний шлюз

Біля пішохідного мосту, на лівому березі, викосити траву, встановити лавки з затіняючими парасолями, сміттєвий бак.

“Стара гребля”

Власник туристично-етнографічного комплексу “Стара гребля” отримав дозвіл влади на благоустрій території, тому це залишається за ним.

“Оболонна”

На правому березі вивезти гілки, викосити траву, упорядкувати місця підходу до води, висипати пісок, встановити лавки з затіняючими парасолями, сміттєвий бак, інформаційну табличку.

На правому березі річки Трубіж вивезти гілки, висипати пісок, упорядкувати місця підходу до води, встановити лавки, інформаційну табличку.

Кар’єр №3

Вивезти гілки, висипати пісок, викосити траву, встановити лавки з затіняючими парасолями, сміттєвий бак.

Цією територією спілько з місцевими жителями та друзями опікується депутат Григорій Ярема.

Старостинські сільські округи

Андрій Іващенко зазначив ті завдання, які поліпшать доброустрій місць відпочинку, наголосив на тому, що в окремих селах цим особливо опікуються чи старости, чи благодійники.

Гайшин: висипати пісок, викосити траву, встановити лавки з затіняючими парасолями, сміттєвий бак, інформаційну табличку;

Велика Каратуль: облаштуванням зони відпочинку на сільському озері опікується депутат міськради Григорій Порало, допомагають місцеві активісти;

Гланишів: облаштувати територію біля озера;

Дем’янці: місце відпочинку біля річки Альта облаштоване мешканцями села за підтримки сільськогосподарського підприємства “Альта”;

Вовчків: облаштувати зону відпочинку біля річки.

У коментарях під дописом користувачі фейсбуку запитали, чи планується благоустрій пляжу на Канівському водосховищі на кінцевій зупинці маршруту №35. Депутат відповів, що ця локація – це частина дамби, яка є гідротехнічною спорудою. Загалом же та територія – сфера відповідальності Басейнового управління водних ресурсів Середнього Дніпра, тому для проведення робіт необхідно отримувати від них дозволи.

“Хоча справа й рухається досить повільно, але я впевнений, все вийде якнайкраще спільними зусиллями”, – підсумував Андрій Іващенко.

 

Додати коментар