У НІЕЗ “Переяслав” провели захід до Дня захисту дітей

День захисту дітей — це свято, яке втратило святковий настрій. В умовах війни цей день підсилює біль втрат. Жахливих дитячих втрат. Із них розпочався й сьогоднішній ранок.
Ворог не має нічого людського, адже безжально вбиває дітей. Сьогодні скасовано усі розважальні заходи. У війну діти швидше вчаться виживати, аніж жити. Престиж навчального закладу залежить від укриття, а якість отриманих знань від рівня воєнної загрози. Кожна дитина так чи інакше постраждала від війни, фізично чи психологічно. Поранення, втрата батьків, втрата дому, тривоги й ракети, вибухи й постійні загрози — таким постає дитинство в Україні. Дані щодо жертв серед дітей можна отримати на єдиному державному порталі «Діти війни». Дані, що підкреслюють свідчення геноциду та злочинів проти українських дітей.
Дитяче дозвілля підлаштовано під реалії сьогодення. І мені боляче, що наші діти повинні знаходити в собі недитячу силу та мужність, аби відчувати своє дитинство.
Відвідав захід проведений Національним істориком-етнографічним заповідником «Переяслав» спільно з Центром соціальних служб Переяславської міської ради з нагоди Міжнародного дня захисту дітей. Відзначив соціальних службовців за їх плідну працю, активну допомогу внутрішньо переміщеним особам і вразливим верствам населення, а також залучення їх до відродження українських традицій.
Дякую усім, хто дбає про дітей!
Працюємо, щоб вони жили у вільній та незалежній Україні! – допис голови Бориспільської РВА Руслана Дяченка.

 

Додати коментар