Субота, 27 Квітня 2024

Переяслав

1116 років від першої літописної згадки

Офіційний сайт
Переяславської міської територіальної громади

Menu

Як домашній: у Переяславі готують сухий борщ для захисників на передовій

Переяславські волонтери виготовляють суху овочеву суміш для борщу, фасують в упаковки і передають захисникам. Навіть на передовій воїни можуть швидко приготувати наваристу гарячу страву та смачно пообідати – Переяслав.City

Один набір для «Переяславського борщу» містить буряк, моркву, цибулю, картоплю, капусту, солодкий перець, сіль, мелений перець, лавровий лист та упаковку томатної пасти. Картоплю перед сушінням відварюють, решту овочів подрібнюють і висушують сирими.

Вага кожного пакетика сухих овочів – близько 350 грамів. Вміст треба висипати в сім літрів окропу, проварити 20 хвилин, додати тушкованку, томатну пасту, спеції за смаком — і смачний борщ готовий.

Виробництво борщу швидкого приготування для воїнів координує переяславська волонтерка, співзасновниця ГО «4.5.0» Ольга Дрига. Овочі передають жителі Переяславщини. Містяни Мирослава Приходько, Вікторія Безхлібна, Наталія Римар та Андрій Радзієвський в домашніх умовах подрібнюють та висушують овочі в електросушарках. Ольга Дрига фасує суміш по пакетиках, до кожного додає пакунок сухариків.

– Ми вже приготували й передали 25 пакетів. Вони компактні, зручно взяти з собою. З одного виходить сім літрів борщу, тобто близько 14 людей можуть одночасно поїсти з такого пакета. Вже отримали відгуки, хлопці кажуть, що борщ дуже смачний, точно як домашній. Незабаром виготовлятимемо ще й суміші для супів, – розповіла Ольга Дрига.

Якщо маєте електросушарку і бажаєте долучитися до благодійної справи, звертайтеся за телефоном 0935122829 (Ольга).

Овочі для приготування сухого борщу можна приносити у магазин «Продукти» в мікрорайоні Карань, у с.Хоцьки збір проводить Наталя Буря-Фещенко, у Стовп’ягах – Галина Рябчун. А для виготовлення енергетичних сумішей постійно збирають цукати, сухофрукти, горіхи та насіння.

Додати коментар