Переяславські волонтери виготовляють суху овочеву суміш для борщу, фасують в упаковки і передають захисникам. Навіть на передовій воїни можуть швидко приготувати наваристу гарячу страву та смачно пообідати – Переяслав.City
Один набір для «Переяславського борщу» містить буряк, моркву, цибулю, картоплю, капусту, солодкий перець, сіль, мелений перець, лавровий лист та упаковку томатної пасти. Картоплю перед сушінням відварюють, решту овочів подрібнюють і висушують сирими.
Вага кожного пакетика сухих овочів – близько 350 грамів. Вміст треба висипати в сім літрів окропу, проварити 20 хвилин, додати тушкованку, томатну пасту, спеції за смаком — і смачний борщ готовий.
– Ми вже приготували й передали 25 пакетів. Вони компактні, зручно взяти з собою. З одного виходить сім літрів борщу, тобто близько 14 людей можуть одночасно поїсти з такого пакета. Вже отримали відгуки, хлопці кажуть, що борщ дуже смачний, точно як домашній. Незабаром виготовлятимемо ще й суміші для супів, – розповіла Ольга Дрига.
Якщо маєте електросушарку і бажаєте долучитися до благодійної справи, звертайтеся за телефоном 0935122829 (Ольга).
Овочі для приготування сухого борщу можна приносити у магазин «Продукти» в мікрорайоні Карань, у с.Хоцьки збір проводить Наталя Буря-Фещенко, у Стовп’ягах – Галина Рябчун. А для виготовлення енергетичних сумішей постійно збирають цукати, сухофрукти, горіхи та насіння.