У Переяславі відбудеться «Міжнародний форум волонтерів України»

Активний волонтерський рух в Україні невпинно продовжує свій розвиток, проте щодня зіштовхується з масою проблем, які потребують вирішення. Під патронатом Переяславського міського голови Вячеслава Саулка та підтримки Переяславської міської ради, співорганізації та співініціативи Університету Григорія Сковороди в Переяславі,  уже цієї суботи, 1 квітня 2023 року, на базі університету Переяслава відбудеться «Міжнародний форум волонтерів України». Початок анонсовано на 12:00.

«Наша місія – об’єднати усіх волонтерів, скоординувати нашу діяльність у всіх напрямках, для злагодженої та ефективної роботи. Встановити діалог із владою для злагодженої спільної роботи на благо нашої країни, та задля нашої Перемоги на усіх фронтах!», – розповідають організатори та додають, метою форуму стане ефективне налагодження комунікацій та взаємодії між владою, волонтерами, внутрішньо переміщеними особами, біженцями, громадськими, благодійними та міжнародними організаціями й колективне вирішення нагальних потреб.

Планується, що до участі долучаться керівники громадських, благодійних та міжнародних організацій, волонтери, активісти ВПО та біженців, представники військово-цивільних адміністрацій, Кабінету Міністрів України, Народні депутати України, представники Державної Прикордонної служби України, Уповноваженого з питань внутрішньо переміщених осіб, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, керівники Державного центру зайнятості України, Державної податкової служби України та представники будівельної сфери.

Учасники заходу долучаться до дискусій щодо гуманітарних ініціатив Офісу Президента України; державної підтримки волонтерів, переселенців та біженців; діалогу та взаємодії влади,  волонтерів, внутрішньо переміщених осіб, біженців, громадських, благодійних та міжнародних організацій; ролі волонтерів у сьогоденні України; інтеграції ВПО в ОТГ та проблематики громад на місцях; роботи в умовах війни; захисту прав волонтерів, законодавства, податків і звітності, трудових відносин, перетину кордону волонтерами, доставки гуманітарних вантажів в Україну, міжнародної допомоги Україні; школи волонтерства; написання грантів; відкриття волонтерських хабів і гуманітарних штабів; відбудови та будівництва житла; релокації бізнесу. Зважаючи на місце проведення окрема увага буде приділена тому як волонтерить українське студентство та викладачі. Свій кейс продемонструє команда Університету Григорія Сковороди в Переяславі.

Додати коментар