Зустріч географів громади

Ми всі зараз живемо у постійному стресі і тривозі, коли зосередитися на навчанні дуже важко. Але саме процес навчання може допомогти його подолати. Вчитися в умовах війни важко, вчити – важко і боляче.

Завдання школи та обов ̓язок педагогів – виростити дітей справжніми громадянами та патріотами з почуттям особистої відповідальності. Предмет уваги патріотичного виховання; національна ідея, культура, рідна мова, історія, самовизначення і самоідентифікація, категорії Батьківщини (мала і велика), лідери та герої народу, нації і держави, рідний край, місто, село, рідні мати, батько.

20 березня в Переяславській гімназії №1 учителем географії Деречою Людмилою Василівною проведено практичний семінар для вчителів географії  територіальної громади на тему: «Застосування ігрових технологій з метою патріотичного виховання на заняттях географії».

Людмила Василівна зосередила увагу присутніх на актуальності національно –  патріотичного виховання зумовленого подіями, що відбуваються: «У сучасній школі виникає нагальна потреба  у розширенні методичного потенціалу в цілому, і в активних формах навчання зокрема. До таких активних форм навчання,  освітлених в методиці викладання географії, відносяться ігрові технології. Ігрові технології є однією з унікальних форм навчання, яка дозволяє зробити  цікавими і захоплюючими не тільки роботу учнів на творчо-пошуковому рівні, але й буденні кроки у вивченні географії. Гра – дуже трудомістка форма роботи. Підготовка її вимагає більшої кількості часу, ніж її проведення».

 Практичний блок семінару включав патріотичну гру «Я люблю Україну», учасниками якої були самі вчителі.

Додати коментар