Рухаємось вперед…

«Той, хто не дивиться вперед,

 опиняється позаду»

 Джордж Герберт

Вимушений перехід на віддалене та змішане навчання  ,під час воєнного стану, підтвердив очевидне: електронні підручники, ще не роблять освіту цифровою, а формальне перенесення стандартної форми заняття, скажімо в «Zoom» не приносять значних змін. Онлайн навчання вимагає відповідних методик, і нова якість цифрового процесу це дозволяє. Дистанційне навчання можна зробити більш ефективним, розширювати контент і створювати нові сценарії. Проте додаткову можливість збирати й оновлювати дані про здобувачів освіти  та їхню діяльність слід змінюючи сам процес навчання. Найкоротший шлях від цифрового сліду до трансформації навчального процесу прокладає штучний інтелект (ШІ).

14 березня 2023 року в режимі онлайн, на платформі Zoom відбувся семінар – практикум для учителів фізики та математики Переяславської територіальної громади » на тему: «Способи використання штучного інтелекту  в освітньому процесі.

« Зустрітися разом – це початок, триматися разом – це прогрес, працювати разом – це успіх»:-  зі словами  Генрі Форда розпочав захід директор гімназії Володимир Іванович Кондусь.

Що штучний інтелект може зробити для освіти? Про нові можливості та виклики, які штучний інтелект принесе у світ освіти ? Про те, як це може змінити те, як ми навчаємося та навчаємо наших дітей, про етичні аспекти використання цієї технології  та приклади використання штучного інтелекту під час своїх уроків поділився вчитель Переяславської гімназії №3 Бован Андрій Васильович.

Дякуємо Андрію Васильовичу за змістовний, об’ємний та цікавий матеріал. Семінар дуже пізнавальний, багато інформації та практичних порад.

З нетерпінням чекаємо на реальні зустрічі!

                                                                                                          Центр професійного розвитку педагогічних працівників

Додати коментар