Очного навчання не буде? Президент відповів на петицію

Велика стурбованість виникла у суспільстві у зв’язку з наступним навчальним роком. Як він має проходити, чи є у школах відповідні бомбосховища та ще безліч запитань. Значна кількість людей вирішила кардинально вирішити дилему – заборонити проведення очного навчання у всіх навчальних закладах до закінчення воєнного стану і військових дій – Proslav.

Тож, на сайті Президента з’явилась відповідна петиція, яка вже набрала необхідну кількість голосів. Автор звернення має цілий ряд аргументів, щоб не допустити школярів та студентів до навчальних закладів, наприклад:

в Україні російські загарбники знищили 20% шкіл і дитсадків. Президент Володимир Зеленський доручив відновити до 1 вересня якомога більше зруйнованих та пошкоджених російськими військами шкіл;
не всі навчальні заклади мають бомбосховища і шляхи евакуації. Деякі заклади освіти мають вузькі коридори та сходові прольоти;
тривалість повітряних тривог. Під час повітряної тривоги потрібно негайно прямувати до укриття. До прикладу, місто Київ, 06.06.2022. Повітряна тривога почалась в 10:21. Загроза ракетного удару минула в 13:09. Що учням робити 2 години 48 хвилин в сховищі? Як при цьому триватиме навчальний процес? Чи можливо проводити уроки в сховищі для всіх учнів/студентів одночасно?
На ці й ще кілька тез відповів Президент України Володимир Зеленський. Він зазначив, що державну політику у сфері освіти визначає Верховна Рада, а Кабмін, Міносвіти та інші органи виконавчої влади та місцевого самоврядування її реалізують.

Проте лідер країни зазначив, що наразі обласні та Київська міська військові адміністрації разом із засновниками закладів освіти забезпечують організацію початку навчального року залежно від безпекової ситуації в кожній окремій адміністративно-територіальній одиниці.

«Ураховуючи зазначене, я звернувся до Прем’єр-міністра України Д.Шмигаля з проханням опрацювати викладені в електронній петиції пропозиції та поінформувати про результати розгляду автора звернення», – сказав Зеленський.

Нагадаємо, що у Переяславі запрошуються вчителі української мови для створення мовних курсів для жителів Переяславської громади та ВПО.

Додати коментар