В Україні скасували порядок видачі дозволів на виїзд військовозобов’язаним – повідомив Залужний

Залужний пiдтвердив, що Зеленський доручив Генштабу скасувати порядок видачi дозволiв на виїзд вiйськовозобов’язаним.

Про це Головнокомандувач ЗС повiдомив на власнiй сторiнцi у Фейсбук.

“Сьогоднi вiдбулося засiдання Ставки Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України. На ньому, серед iншого, розглядалося питання, яке набуло широкого суспiльного резонансу, – про Порядок надання дозволу громадянам України, якi перебувають на вiйськовому облiку у територiальних центрах комплектування та соцiальної пiдтримки, на виїзд за межi мiсця проживання (мiсця перебування) з моменту оголошення мобiлiзацiї та у воєнний час”, – написав Залужний.

За словами вiйськового, цей документ вiд початку стосувався винятково внутрiшньої роботи ТЦК та СП i не створював зобовʼязань, обмежень прав i свобод громадян України.

Попри це, його поява в мережi спричинила численнi манiпуляцiї, рiзночитання i навiть незаконнi дiї iз перешкоджання перемiщенню громадян, що стало пiдставою для дискредитацiї Збройних Сил України та вiйськово-полiтичного керiвництва держави.

Тому Начальником Генерального штабу Збройних Сил України з метою недопущення подальших манiпуляцiй довкола цього питання прийнято рiшення про скасування дiї Порядку з вiдправленням на доопрацювання.

Оновлений документ буде розроблено на основi змiн до законiв України та пiдзаконних нормативно-правових актiв, якi регулюють перемiщення громадян в умовах воєнного стану. Наявна законодавча база не враховує реалiй сьогодення та не забезпечує ефективних мобiлiзацiйних механiзмiв.

Додати коментар