Діти Переяславської міської громади яскраво зустріли літо

Щороку 1 червня світ відзначає День захисту дітей. Зазвичай в цей день кожне місто готує розважальну програму для дітей, у школярів починаються літні канікули, і вони разом з батьками відвідують виставки, кафе та атракціони.

Цього року свято проходить в умовах війни, яка розділила життя на «до» і «після», і ми вчимося жити в умовах нової реальності. Багато дітлахів Переяславщини з нетерпінням чекали перший день літа, тож без розваг вони не залишилися.

Зокрема, 1 червня центром соціальних служб Переяславської міської ради була проведена святкова програма для 30-ти дітей із родин, які опинилися в складних життєвих обставинах. У Світлиці НІЕЗ «Переяслав» юних гостей та мам привітала директорка центру соціальних служб Юлія Лялька. Вона побажала, щоб не тільки цього святкового дня, а й в будь-якого іншого, кожна дитина була оточена любов’ю і турботою.

 Старший науковий співробітник науково-дослідного відділу історичного краєзнавства НІЕЗ «Переяслав» Наталія Ревега провела для дітей цікавий екскурс в історію української іграшки, ознайомила дітей із колекцією іграшок минувшини, навчила робити красиву народну іграшку ляльку-мотанку. Також діти були у захваті від розпису своїх личок аквагримом. Допомагали їй у цьому працівниця заповідника Тетяна Виногородська та учениця ЗОШ І-ІІІ ст. №1 Сабріна Ревега.

Кульмінаційним та яскравим моментом свята була поява величезного та пухнатого Білого Ведмедика, який влаштував для дітей міні-танцювальну програму та фотосесію з ним на згадку. Доповненням до приємних емоцій юних учасників свята стали солодкі призи від Марини Мосійчук. 

Кожна дитина заслуговує на гарне та щасливе дитинство, любов своїх близьких, тож метою свята є закликати усіх батьків, опікунів чи фахівців, які працюють з малечею, віддати дітям всю свою ласку й тепло, аби вони завжди відчували себе у безпеці.

 

Інформація центру соціальних служб Переяславської міської ради

Додати коментар