Краєзнавчий аспект при вивченні географії

В даний час відзначається зростання інтересу до вивчення історії культури та природи рідного краю. Мала батьківщина дає людині набагато більше, ніж вона в змозі усвідомити.

Чим раніше дитина почне знайомитися з побутом, традиціями свого народу, з минулим рідного краю, процесом його розвитку, тим швидше буде занесений в душі маленьких громадян «вірус» причетності любові до Батьківщини і гордість за приналежність до великого, мудрого, працьовитого українського народу, а без цього неможливе виховання патріота, захисника і творця.

Відповідно до плану роботи КУ ЦПРПП, 12 січня на базі Переяславської ЗОШ І-ІІІст.№1 відбувся семінар – практикум «Краєзнавство, як  важливий чинник  формування ключових компетентностей  учнів». Учасниками заходу були учителі географії навчальних закладів Переяславської територіальної громади, консультант ЦПРПП Галина Лавренюк та  спеціаліст відділу місцевого краєзнавчого туризму  Микола Богатир

Людмила Дереча, учитель географії ЗОШ І-ІІІст.№1, поділилася із присутніми  досвідом краєзнавчого принципу у викладанні географії, ознайомила з досвідом проектного підходу у географічному краєзнавстві, що сприяє кращому засвоєнню програмового матеріалу, підвищує інтерес до предмета, прищеплює уміння й навички дослідницької роботи, розвиває  ініціативу.

Підсумовуючи результати семінару, усі його учасники відзначили, що в умовах культурного та духовного відродження української нації виховання молоді засобами  географічного краєзнавства сприяє формуванню у них екологічної культури та активної життєвої позиції, виховує свідомих захисників природної спадщини рідного краю.

Захід пройшов  результативно  й  конструктивно, учителі географії   обговорили нові перспективи розвитку професійної спільноти.

Центр професійного розвитку педагогічних працівників

Додати коментар