У Переяславі відбувся благодійний аукціон: хто організував та скільки зібрали?

Цієї неділі, 12 грудня, на території Просвітницького центру відбувся благодійний аукціон, на якому кожен мав можливість придбати собі те, що більше до вподоби, чи навпаки – принести, щоб віддати для розвитку благодійної справи.

Загалом аукціон зібрав цього дня усіх небайдужих до розвитку туризму на Переяславщині та центру зокрема.
Наприклад, переяславська родина Віктора та Інни ХОМЕНКІВ принесли набір книг та побутову техніку, Маргарита ІВАЩЕНКО – свої два дитячі малюнки, Алла ЛІТКОВА поділилася виробами мистецької спілки, а Ірина Присіч – господарськими товарами. І це ще не всі та багато речей для доброї справи віддав і організатор, голова ГІ «Корінь нації» Микола БОГАТИР.

«Разом із Просвітницьким центром ми організовуємо загалом велику кількість заходів. Те, що відбувалося сьогодні – це запланований захід, адже 12 грудня відзначають Всесвітній день благодійництва. Через що заздалегідь запланували провести благодійний аукціон і на зібрані кошти зробити те, чого не вистачає нашій Переяславській громаді: виготовити вказівники історичних місць, інформаційно наповнити існуючі туристичні маршрути, об’єкти, вказати на ті цікаві історії, про які пересічні переяславці до цього не знали. Паралельно є велика загроза знищення приміщення, де наразі знаходиться Просвітницький центр на вулиці Шевченка, та й взагалі центру як такого, бо, на жаль, у нашій громаді альтернативи, де була би користь із цієї роботи немає», – розповів організатор аукціону.

Перед початком власне аукціону усі могли висловитися на підтримку Просвітницького центру: хтось підписуючи звернення, хтось підтримуючи словом. Старосвітський бандурист Василь ЖОВАНИК таку благодійну ініціативу приїхав підтримати піснею та грою на бандурі.

До кількох десятків присутніх звернулася депутатка Київської обласної ради Наталія ОНОПРІЄНКО-КАПУСТІНА:
«Питання туризму для мене було і є завжди дуже цінним, відкритим. Ми побачили резонанс, який відбувається навколо цієї будівлі, де працює народний музей – ініціатива, яка популяризує туризм, що є однією з основ нашого історичного міста. І варто підтримувати ініціативу Миколи БОГАТИРЯ, як особистості, яка це плекає та любить, можливо, у цьому місті більше за всіх нас разом узятих. Сьогодні цей центр – наша сучасність, поєднана з історією, на чому ми виховуємо дітей. Усі ми повинні єднатися, щоб зробити одну хорошу добру справу».

Під час власне аукціону речі вдавалося віддавати від 50 і до 700 гривень. Малюнки маленької Маргарити віддали по 500 грн за кожний, а перший туристичний паспорт мандрівника досяг чи не рекордної своєї вартості – 700 гривень. Ще декілька наступних віддавали дешевше. Серед лотів охоче купували дитячі іграшки, господарчі товари, туристичне та спортивне спорядження, вироби ручної роботи. Загалом під час аукціону вдалося зібрати більше 13 тисяч гривень.

«Михайло Сікорський точно не хотів, щоб пам’ятник на його честь встановлювали шляхом руйнування того, що, по суті, можна вважати послідовництвом справи. Своєю роботою ми заклали зерно, яке сьогодні починає сходити. І не хотілось би зрізати цю рослину до того, як вона принесе плоди, які будуть у наступних роках. Якщо все сьогодні просто «зріжуть», то це стане помилкою і для громади, і для туристичної України», – підсумував Микола БОГАТИР.

Додати коментар